Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΑΛΙ

Δόθηκαν οι τρεις παραλίες για άλλη μια χρονιά στην Μονομετοχική που θα τις διαχειριστεί και θα είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα των, αλλά και την ναυαγοσωστική κάλυψη της μιας εξ αυτών. (Λαφονησιού). 
Λαφονήσι, Μπάλος και Φαλάσαρνα οι παραλίες που προσελκύουν και τους χιλιάδες επισκέπτες μας και κατ' επέκταση χρειάζονται προετοιμασία (εδώ περιμένω να δω να πέφτει λίγο χρήμα και στο νησάκι του Λαφονησιού) για να τους δελεάσουμε, αλλά να γίνει και ο διεθνής* διαγωνισμός που απαιτείται για τις προμήθειες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι καντίνες στις δυο από αυτές.
Οι 30 μήνες που πήραν παράταση για να εκπονηθούν μελέτες στις Natura αλλά και η ισχύς της απευθείας παραχώρηση µε αντάλλαγμα του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού που λήγει στις 31-12-2019, δίνουν το δικαίωμα στον δήμο μας να εκμεταλλευτεί τις περιοχές αυτές που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.
Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα είναι η χρονιά των περιοχών αυτών, όχι ως προς είσπραξη και το ξεζούμισμα, αλλά ως προς την προστασία, την διαφύλαξη και την ανάδειξη τους, μιας και αν εκπονηθούν οι μελέτες που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την διαχείριση τους,  θα συνεχίσουν να υπάγονται στους δήμους, αλλά θα περνούν από αυστηρά κριτήρια ανταποδοτικότητας πράγμα που δεν ισχύει ως σήμερα. (το καθάρισμα των περιοχών αυτών δεν είναι κάτι το ανταποδοτικό, είναι η υποχρέωση μας)
Φυσικά κάνω έγκλιση στην δημοτική αρχή να ξανακοιτάξει την περίπτωση της Ήμερης Γραμβούσας και να βρει μια λύση ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία εκεί, που δυστυχώς μπορεί να ανήκει κάπου αλλά δυστυχώς ρημάζει. 

* Διεθνής διαγωνισμός γίνεται όταν τα έξοδα υπερβαίνουν τις 250.000Ε!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: