Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΚΟΣΜΟΠΛΥΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟ

Ο πολυχώρος πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου χωρητικότητας 350 θέσεων αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει τις εκατοντάδες που ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα του βιβλιοπωλείου «Εσπερία» της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου σε εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό και καταξιωμένο Αρχιμανδρίτη π.Ανδρέα Κονάνο. Η εκδήλωση διανθίστηκε από Κάλαντα της περιόδου υπό Τμήματος της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας του Ωδείου της Μητροπόλεως και ακολούθησε η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας υπό του Σεβ. Μητροπολίτου
Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ακολούθως η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή και τον κάλεσε στο βήμα. Ο εκλεκτός προσκεκλημένος, με το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας που τον διακρίνει, κράτησε σε εγρήγορση καθ΄ όλη την διάρκεια της ομιλίας το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ξεπερνούσε τα 500 πρόσωπα καθώς δεκάδες-εκατοντάδες παρέμειναν όρθιοι υπομονετικά και είχαν κατακλύσει τους χώρους μέχρι και το φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου. Ο ομιλητής έχοντας ως θέμα: «Τα μυστικά της πνευματικής ζωής», και με αναφορά σε πλειάδα παραδειγμάτων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία ζεσταίνει την ψυχή. Ξεκίνα την μέρα σου με άγιους λογισμούς. Να μιλάς αισιόδοξα, με ανεβασμένο ηθικό και υψηλή πνευματική ενέργεια. Βλέπε την ζωή αισιόδοξα με ελπίδα στον Χριστό και πίστη. Ασχολήσου με την αγάπη του Θεού και όχι με την κακία. Η προσευχή κρίνει την ποιότητα της πνευματικής μας ζωής και αλλάζει την ζωή μας, αισθάνεσαι τον Θεό να σε αγαπά.
Μην δίνεις σημασία στο λογισμό, μην τον κρατάς, κράτα μόνον τους γεμάτους αγάπη και Θεό λογισμούς. Το πρόβλημα λύνεται με δράση, με δημιουργία…». Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον ομιλητή και καλωσόρισε τους εκατοντάδες παρόντες που με υπομονή, ιδιαίτερα όσοι παρέμειναν όρθιοι, μετείχαν εις την όμορφη αυτή «πνευματική εσπερίδα», σημειώνοντας: «Όσο ο άνθρωπος αγωνίζεται να διορθώσει τον εαυτό του και ξεκινά αλλά και καταλήγει την μέρα του, δηλ. την ζωή του με άγιους λογισμούς, όπως σημείωσε και ο π. Ανδρέας, τόσο χαίρεται την ζωή και σε κάθε πτυχή της βλέπει την παρουσία της αγάπης του Θεού. Ευχή και προσευχή μας ο νέος αυτός χρόνος που ως δώρο της Θεϊκής αγάπης προσφέρθηκε σε όλους μας, να γίνει αιτία χαράς, ελπίδας, φωτός και αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: