Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΛΑ ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Έγγραφο του Υπουργείου που εστάλη, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες  που είχαν έρθει στα Χανιά στις 16 Ιανουαρίου, το οποίο και διαβιβάστηκε άμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, αναφέρει ότι στο σημείο του ΒΟΑΚ που έχει γίνει κατολίσθηση απαιτούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αντιστήριξη της πλαγιάς, ώστε να μην υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον.
Με το έγγραφο δίνεται το «πράσινο φως» για να καθαριστεί ο δρόμος από τους τόνους χώματος, που έχουν πέσει, ουσιαστικά όμως προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο σημείο, ο δρόμος δεν μπορεί να δοθεί ξανά και στα δύο ρεύματα στην κυκλοφορία.
- Εγώ δεν θα πάω παραπέρα από αυτά που λένε οι εμπειρογνώμονες, αλλά λέω ότι πριν κάμποσο καιρό κάναμε τα αδύνατα δυνατά να μας ακούσουν οι υπόλογοι ότι χρειαζόμαστε νέο ΒΟΑΚ ή αναβάθμιση του υπάρχοντος από τα Χανιά ως την Κίσαμο. Βέβαια τα "τσακάλια" είπαν ότι δεν χρειάζεται μιας και ο δρόμος είναι εντάξει και ο φόρτος του δρόμου το χειμώνα είναι στα λογικά πλαίσια. Τον χειμώνα!!!
- Κάνω μια πρώτη ερώτηση, αν πέσει μέρος πλαγιάς από Κολυμβάρι ως Νοπήγεια  ή πάθει καμιά σοβαρή καθίζηση ο δρόμος στου "Χατζηδάκη" (καλομελέτα και έρχεται) εμείς θα πρέπει να ξεχαστούμε ή να ξαναξεκινήσουμε την θαλάσσια συγκοινωνία με καΐκια όπως έκαναν οι παππούδες μας; 
Πάντα μισές δουλειές και πάντα εις βάρος της Δυτικής Κρήτης, γιατί αν αυτό συνέβαινε στο Ηράκλειο ο δρόμος θα είχε ανοίξει από την πρώτη μέρα. Άλλος ο ΒΟΑΚ εκεί, άλλος εδώ!!! 
-Κάνω και μια δεύτερη ερώτηση.... μήπως είναι παιχνίδια προεκλογικά για να ξεφορτωθούμε κάποιους που δεν τους θέλουμε πλέον σε καρέκλες εδώ; 
Πάντως μην ξεχάσετε να πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί αν δεν τα πληρώσετε δρόμο δεν θα δούμε!! Χαχαχχχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: