Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΩΡΗΤΗ

 Ούτε μια, ούτε εκατό, αλλά 600 φωτογραφίες μου έδωσε ένα Καστελιανός που κρατά την ανωνυμία του και οι περισσότερες είναι του Ανυφαντή για να μπουν στο ήδη μεγάλο αρχείο που έχω κάνει. Δυστυχώς ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχουν και κάποιες του 30-40-50 αγνώστων φωτογράφων και με άγνωστα πρόσωπα για μένα. (εδώ θα χρειαστώ την βοήθεια σας)
Ένα μικρό δείγμα, κάποιες απ τις οποίες μπόρεσα να βρω λίγα γνωστά πρόσωπα δημοσιεύω σήμερα. Μάλιστα μην διστάσει κάποιος που θα αναγνωρίσει πρόσωπα οικεία να μου πει να του βγάλω αντίγραφο ή ακόμα και να του δώσω την πρωτότυπη.
Το αρχείο εμπλουτίζεται και νομίζω οτι θα ενοχλώ πιο τακτικά τώρα τους αρχοντες μας για μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ντόπια ιστορίας και πρέπει να διασωθούν.
Από μια γρήγορη ματιά είδα οτι αυτές οι φωτογραφίες είναι υπέροχες με πρόσωπα ξεχασμένα αλλά αγαπητά, οι οποίες θα παρουσιαστούν με τον καιρό είτε απο αυτήν την σελίδα είτε θα μπουν στην έκθεση της Μεγάλης Παρασκευής στην Σκαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: