Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ


Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες για την απομάκρυνση των χωμάτων από τον Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος του Σταλού αλλά και για τον "καθαρισμό" των πρανών από τους όγκους των χωμάτων που είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν. Η οδηγία έχει δοθεί στον εργολάβο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για όσο διάστημα εργάζονται τα συνεργεία, κάτι που εκτιμάται ότι θα πάρει 7-10 ημέρες.
 - Υπομονή λοιπόν 10 μέρες και ας κάνουμε την προσευχή μας, εμείς, που ξεσυνηθίσαμε πλέον και μας φαίνεται Γολγοθάς το πέρασμα απο τον παλιό Εθνικό δρόμο. Υπομονή και ας προσευχηθούμε να μην χαλάσει κι ο δικός μας εδώ, απο Κολυμβάρι ως Νοπήγεια, γιατί τότε μόνο κάποιοι θα καταλάβουν τι εστί στροφές Πλακαλώνων και μάλιστα με λεωφορείο.
Πάντως το πέρασμα απο τον Πλατανιά με αυτές τις συνθήκες είναι πρόβλημα και ειδικά αμα σου τύχη κανένας μεγαλούτσικος οδηγός με πρόβλημα στα μάτια μπροστά σου ή έχεις την φυσαρμόνικα του ΚΤΕΛ (γιατί άραγε βάζει φυσαρμόνικα) να σε λαλεί με 20 χιλιόμετρα.
Το βίντεο του φίλου Στέλιου Αποστολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: