Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

"Που την βρήκες πάλι αυτή την φωτογραφία ! ..... Εκλεκτή η προσφορά σου στη διατήρηση της τοπικής κουλτούρας. Συγκινητικές φωτογραφίες"
Το μήνυμα ήρθε απο Γερμανία και μου έδωσε χαρά, προσωπικά δεν μου περνά απο το μυαλό να αφήσω την "φωτογραφία" ιδιαίτερα την παλιά, όλα τα άλλα μπορεί, όμως αυτές οι μικρές ασπρόμαυρες αποδείξεις της ιστορίας μας, θα πρέπει να μείνουν στους αιώνες των αιώνων προς χρήση όλων ... καλών και κακών.
Θα προτιμούσα βέβαια μια μικρή προσπάθεια απο την Δημοτική αρχή να φτιάξουμε μια μικρή αίθουσα στην αρχή, με το αρχείο του Ανυφαντή... το φωνάζω καιρό τώρα αλλά δεν βρήκα πουθενά ανταπόκριση... ίσως προεκλογικά κάποιοι να συγκινηθούν, γιατί είναι κρίμα να χαθεί ότι έχει απομείνει.
Φώτο Κισσαμικός 1955 σε ένα γήπεδο λίγο μακρυά απο την πόλη, στην Πλάκα, στης Κατσικαντάρενας τ' αμπέλι το έλεγαν...εκεί που σήμερα είναι το ξενοδοχείο Ναυτίλος.
Φώτο Κελαϊδής Αποστόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: