Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Θείας Επιφανείας και εις την Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου, με ρίψη Σταυρού σε όλες τις παράκτιες Ενορίες της Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και εν συνεχεία τέλεσε την τελετή ρίψης του Σταυρού εις το λιμάνι της Κισάμου και εις το λιμάνι του Κολυμβαρίου.
 Δεκάδες δε και οι νέοι και νέες του τόπου που, παρά το δριμύ ψύχος και την βροχή, ένιωσαν την ανάγκη να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Κισάμου και να λάβουν την ευλογία και χάρη του Σταυρού. 
Προς όλους ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος έδωσε Σταυρούς στους δε πρώτους από 1 χρυσό Σταυρό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: