Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ

Επειδή ορισμένοι εντέχνως προσπαθούν να ξεχάσουν το παρελθόν τους σε σχέση με την ενασχόληση τους με τα κοινά, θεωρούμε υποχρέωση μας να επαναφέρουμε στην μνήμη των Δημοτών μας, πολλά από τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής κατά το παρελθόν.
Ένα παράδειγμα αποτυχίας, λαϊκισμού και αναποτελεσματικής διοίκησης είναι το πολύ σοβαρό θέμα της απομάκρυνσης του αμιάντου από το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου.
Πως θα χαρακτηρίζατε μία δημοτική αρχή που της δόθηκε η ευκαιρία δύο φορές να απομακρύνει τον αμίαντο από την στέγη των τουαλετών του 1ου Γυμνασίου, χωρίς να χρειαστεί να κάνει την παραμικρή ενέργεια και να μην το πετυχαίνει; Εμείς την χαρακτηρίζουμε πάντως ανάξια, που για ένα τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται με την υγεία τόσο των παιδιών μας όσο και των περιοίκων να το επιλύσει την στιγμή που κάνει αναθέσεις χιλιάδων ευρώ για των εξωραϊσμό (φρουφρού) των γραφείων του δημάρχου και των συνεργατών του.
Ποια είναι η ιστορία λοιπόν:
Το 2009-2010 επί νομαρχίας "Αρχοντάκη" βγαίνουν χρήματα για την ανακαίνιση των τουαλετών του 1ου γυμνασίου Κισάμου που ξεπερνούν τις 100.000 χιλιάδες ευρώ, την διοίκηση του δήμου είχε η νυν δημοτική ομάδα με επικεφαλής δήμαρχο την κα Φρόσω Σκουλάκη και αντιδήμαρχο τον νυν δήμαρχο κ. Σταθάκη. Ενώ ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες απέτυχαν να επιλύσουν το πρόβλημα του αμιάντου παρότι η κοινωνία και σχολική κοινότητα το είχε αναδείξει ως μείζων θέμα υγείας.
Την δημοτική ομάδα Σκουλάκη διαδέχτηκε η δημοτική αρχή Μυλωνάκη κληρονομώντας το πρόβλημα και την εύλογη ανησυχία του κόσμου που πίεζε και απαιτούσε την λύση τού θέματος. Η δημοτική αρχή Μυλωνάκη κατάφερε το 2014 να φέρει ολοκληρωμένη μελέτη από τούς μηχανικούς τού δήμου και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 75.000 Ε από ιδίους πόρους, για την λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Χάνοντας όμως τις εκλογές το 2014 και αναλαμβάνοντας η νυν δημοτική ομάδα με διάφορα τερτίπια κατάφερε να διοχετεύουν τα χρήματα "ΑΛΛΟΥ".
Η μελέτη μείνει και να αραχνιάζει στα συρτάρια και αυτοί να προσπαθούν να αποδείξουν για άλλη μία φορά πόσο απύθμενο θράσος έχουν και πόσο ανάξιοι είναι. Αυτοί είναι  η αλήθεια, ο κόσμος ας κρίνει και εμείς είμαστε εδώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 
Η δημοτική ομάδα της μείζων αντιπολίτευσης υπό τον τέως δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: