Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΨΗ


Κίσαμος η πόλη της  καρδιάς μας.....
Εκπληκτική ήταν η ταινία μικρού μήκους κύματος, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με τίτλο «Κίσαμος, η πόλη της καρδιάς μας», και που μας χάρισε το 3ο Νηπιαγωγείο Κισάμου στα πλαίσια των δράσεων του. Την  είδαμε και την ξανάδαμε, τόση ομορφιά, τόση τρυφερότητα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες, δασκάλους, στους μικρούς μαθητές, που μας πήραν και μας συνεπήραν μαζί στην περιήγηση τους  και σε όσους άλλους συνεργάστηκαν για την επιλογή του θέματος και  την όλη εργασία τους, ώστε να παραχθεί το ωραίο αυτό αποτέλεσμα.  Δώρο πολύτιμο για την πολιτεία και την κοινωνία της Κισάμου, αλλά και τους απόδημους Κισαμίτες, η μικρή ταινία από το σχολείο και τα παιδιά του, με τον φωτισμό των δασκάλων τους. Γιατί ο δάσκαλος, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «όταν δουλεύει με τα παιδιά του είναι φως».
Πέρα από την συγκίνηση της στιγμής που χαρίζει η ταινία με την  επισήμανση των όμορφων τοποθεσιών, των καθημερινών, των όμορφων, μικρών και μεγάλων, παλιών και καινούριων πραγμάτων και πρακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους μας.
Η μικρή ταινία υπενθύμισε και κάτι άλλο. Ότι η Κίσαμος δεν είναι μόνο ο Μπάλος, το Λαφονήσι και τα Φαλάσαρνα.
Η Κίσαμος είναι και η πρωτεύουσα της επαρχίας, με αδιάλειπτη παρουσία στο ιστορικό γίγνεσθαι από τους Ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι σήμερα. Την ελάχιστη παρουσία της σε άλλα ντοκιμαντέρ ήρθε να καλύψει το 3ο Νηπιαγωγείο Κισάμου με την μικρή του ταινία. Πολλές ευχές στα παιδιά, ιδιαίτερες στη μικρή αφηγήτρια και να γίνουν διακεκριμένοι πολίτες της Κισάμου.
Ως τόσο για μας που γεννηθήκαμε και ζούμε στην Κίσαμο, «είναι η πόλη της καρδιάς μας» και αξίζει την αγάπη μας, την φροντίδα μας, την αναδημιουργία και την ανάπλαση της ..
ΕΔΩ το βιντεάκι του 3ου Νηπιαγωγείου Κισάμου για όσους δεν το έχουν δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: