Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

27ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΣ 2018

Με απόλυτη επιτυχία έγινε το Σαββατοκύριακο στους δρόμους της πόλης το 27ο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που διοργάνωσαν απο κοινού Φιλολογικός και Νεολαία Κισάμου. Εννιά ομάδες, οι περισσότερες χρόνια στο "κουρμπέτι", προσπάθησαν με πρωταρχικό στόχο την διασκέδαση να λύσουν γρίφους, ιστορικούς, τοπικούς, μουσικούς, έξυπνους, αλλά και να κερδίσουν στα πρωτότυπα παιχνίδια που τους ετοίμασε η επιτροπή.
Νικητής δεν βγήκε αλλά νικητές,και για πρώτη φορά....ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση δυο ομάδες, οι "Qταχήδες" και οι "Στη Λούφα και στη Φεύγα". (έμαθα οτι θα γίνουν ενστάσεις)
Η επίσημη βαθμολογία είναι
1. Qταχήδες (7.847,50)
1. Στη Λούφα και στη Φεύγα (7.847,50)
3. Αραχτοί (7.027,50)
4. Φκερεστές (6.612,50)
5. Λούφα και παραλλαγή (6.517,50)
6. Τρολοκράτες (5.712)
7. Νούμερα (5.611,50)
8. Ζελεδάκια (5.364,50)
9. Τα πουρά (4.347)  ...σαν να τα παράτησαν..
Μαρούγκας και Κυριτσάκης απόλυτη επιτυχής η συνεργασία τους.
Φυσικά ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους που αγωνίστηκαν και κουράστηκαν για να προσφέρουν ένα τόσο διασκεδαστικό διήμερο.... στην νεολαία μας. Και στο επόμενο.....με καλό.
Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις στους γρίφους ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: