Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΨΗ

Από τα καλύτερα καρναβάλια κοινή διαπίστωση και στην παρουσίαση και στην συμμετοχή αλλά και αυτό που επακολούθησε ως αργά το βράδυ στην πλατεία Τζανακάκη. Τα άρματα ωραία και πρωτότυπα, οι καρναβαλιστές στα καλύτερα τους και ο κόσμος χάρηκε περισσότερο από ποτέ. Ψάχνουν κάποιοι για ψεγάδια για να λένε τάχα μου ότι παλαιότερα γινόταν καλύτερα ...  Ναι υπάρχουν σημεία διόρθωσης, αλλά δεν θυμάμαι πριν από το πρώτο ή δεύτερο καρναβάλι τόση συμμετοχή και τόσο κέφι. 
Φταίει ο δρόμος, φταίει ο καιρός; Έ ίσως όλα αυτά να συνηγορούν ώστε να έχουμε μια μόνιμη εκδήλωση στην ταλαιπωρημένη Σκαλίδη. Στην αρχή της μεταφοράς ήμουν και εγώ επιφυλακτικός και δεν μου άρεσε σαν ιδέα... όμως έκανα λάθος. 
Φυσικά και δεν μπορούμε να κοντράρουμε το Ρέθυμνο, ούτε την Πάτρα, δεν έχουμε τις υποδομές, τις χορηγίες, τον λαό, την ιστορία.... μπορούμε όμως να κάνουμε ένα καρναβάλι πρώτα για μας και μετά για τους χιλιάδες φίλους μας, το καλύτερο, δίχως να  κουράζουμε, σουλουπωμένο και με επίκεντρο τον έρημη κατά τ άλλα Σκαλίδη.  
Εγώ το ευχαριστήθηκα όπως και οι περισσότεροι... τώρα, τι κι αν τα ηχεία ήταν χαμηλά και δυνατά, τι κι αν υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στην παρέλαση...αυτά διορθώνονται και κάθε χρόνο μπορεί να γίνετε και καλύτερο το Κισαμίτικο Καρναβάλι. Εξάλλου η όποια καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε κανένα άλλο λόγο εκτός απο τους ίδιους τους Καρναβαλιστές που δεν ήθελαν να αποχωρισθούν ...την πασαρέλα του Τσαρσιού. 
Μπράβο σε όλους καλή δύναμη ..πάμε και για το επόμενο.
Υ.Σ Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι για να κάνουμε κάτι καλό δεν φτάνει ο εθελοντισμός μόνο... χρειάζεται και το κίνητρο (ειδικά στις μέρες μας) ..και για τον λόγο αυτό προτείνω, οτι αυτοί που αναλαμβάνουν κάτι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να πληρώνονται. Δεν φτάνει ο εθελοντισμός για να γίνει κάτι καλό... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: