Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

Το φετινό Ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους -Λίμνης-Λούχι, "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", είναι αφιερωμένο στις γειτονιές των τριών χωριών, και έχει μια  σημαντική διαφορά από όσα κυκλοφορούν, σε βαθμό που το καθιστούν μοναδικό και πρωτοποριακό στο είδος του. Ο λόγος, γιατί περιλαμβάνει όλα τα Μικροτοπωνύμια, 218 τον αριθμόν, τις μικρές δηλαδή αγροτικές ιδιοκτησίες και τοποθεσίες, που τις γνωρίζουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής και δεν έχουν καταγραφεί στις επίσημες κρατικές χαρτογραφήσεις.
Η καταγραφή αυτή, έχει ιστορική αξία, και στοχεύει στη διάσωση των  τοπωνυμίων από τη φθορά του χρόνου. Είναι γνωστό ότι σήμερα όλο και λιγότεροι νέοι  επισκέπτονται τις τοποθεσίες αυτές, όπου έζησαν οι προγονοί μας, ζήσαμε κι εμείς αλλά δυστυχώς δεν θα ζήσουν μ’ αυτές και σ’ αυτές οι απόγονοί μας, αφού στην πλειοψηφία τους μετοίκησαν στα αστικά κέντρα και επομένως, μοιραία, κάποια στιγμή τα τοπωνύμια αυτά θα ξεχαστούν και θα χαθούν.
Να ευχηθούμε, το 2018, να φέρει υγεία, χαρά και υπομονή σε όλους τους κατοίκους των χωριών μας, ώστε να συνεχίσουν να ζουν και να υπάρχουν στις εστίες τους και τώρα και στο μέλλον, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: