Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΔΗΚ

Δραστηριότητες, νέα  προγράμματα και οικονομικός απολογισμός. 
Συζήτηση για δακοκτονία, καύσωνες, εμπορία, εστίαση, εξαγωγές, ευαισθητοποίηση νεολαίας, μνημειακά ελαιόδεντρα κ.α.
Προσκαλούνται Περιφέρεια, Δήμοι, Υπηρεσίες και Φορείς  για  παρεμβάσεις και προτάσεις.
Οι δράσεις του ΣΕΔΗΚ κατά την 3/ετια 2015/17, ο οικονομικός απολογισμός και ο προγραμματισμός νέων δράσεων για την ερχόμενη 2ετια θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου  2018  με ώρα έναρξης 10.30 στο Ρέθυμνο στην αίθουσα  του Ξενοδοχείου Aquila Porto Rethymno. Παράλληλα όμως θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελαιοκομία του νησιού κατά τελευταία έτη, όπως η Δακοκτονία, οι αποζημιώσεις για τους καύσωνες, οι προβλέψεις της νέας ΚΑΠ, οι ρυθμίσεις στην εστίαση, οι εξαγωγές, οι ευαισθητοποίηση της νεολαίας,  η ανάπτυξη ελαιοτουρισμού, η αξιοποίηση των Μνημειακών ελαιοδέντρων κ.α.
Στην Συνελευση έχουν προσκληθεί .....
........να μετάσχουν οι  εκπρόσωποι των Δήμων Μελων του ΣΕΔΗΚ που είναι δυο από κάθε Δήμο,  οι Βουλευτές, η  Περιφέρεια και  οι Αντιπεριφερειες Κρήτης, το  ΓΕΩΤΕΕ, οι  ΔΑΟΚ, οι Σύλλογοι Γεωπόνων, Ελαιοτριβείων και Τυποποιητών Κρήτης αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται αρκεί να το δηλώσουν στο τηλ. 28210 50800 e-mail info@sedik.gr 
  Όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να μετάσχουν με παρεμβάσεις τους στην συζήτηση που προβλέπεται στο πρόγραμμα, προτεραιότητα όμως θα δοθεί σε εκείνους οι όποιοι θα το έχουν δηλώσει προηγουμένως και θα έχουν καταθέσει γραπτό κείμενο με τις θέσεις του φορέα τους.
 Το πρόγραμμα της Συνέλευσης που θα αρχίσει στις 10.30.  θα περιλαμβάνει:
-Χαιρετισμούς από Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες - 
-Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του ΣΕΔΗΚ περιόδου  2015/17 από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ Γ. Μαρινάκη Δήμαρχο Ρεθύμνου και τον  Δρ. Νικ. Μιχελάκη, Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ.
-Παρουσίαση του Απολογισμού Οικονομικής Διαχείρισης του ΣΕΔΗΚ 2015/17 από τον Ευτυχής Κονταξάκη– Οικον. Γραμματέα του ΣΕΔΗΚ, Αντιδ. Δ. Χανίων 
-Εισήγηση για το πρόγραμμα δράσεων και έργων της περιόδου 2018/19  από Δρ. Νικ. Μιχελάκη, Επιστ. Σύμβουλος ΣΕΔΗΚ η οποια θα περιλαμβάνει δράσεις και ενέργειες για την νέα ΚΑΠ, την διάθεση ελαιολάδου, τις Εξαγωγές, την ανάπτυξη Ελαιοτουρισμού, τις ρυθμίσεις στην λιανική και στην εστίαση, την ανάπλαση των Μνημειακών, την ευαισθητοποίηση της νεολαίας, τις Βραβεύσεις Ελαιοτριβείων & Ξενοδοχείων, την αξιοποίηση των ΕλαιοΜουσείων και αρχαιολογικών μνημείων κ.α    
-Εισήγηση για τροποποιήσεις  στο Καταστατικό από τον  Στ. Σταυρουλάκη Αντιπρ. Χανίων, Πρ. Αναπτυξιακής Δ. Αποκορώνου, που θα αναφέρονται στην σύνθεση του Δ.Σ. τις Εκλογές, τις  Συνδρομές Δήμων κ.α.
Εισηγήσεις για τα Τεχνικά και Διοικητικά προβλήματα στην Δακοκτονία και προτάσεις για ριζική  αντιμετώπιση  του θέματος, οι οποίες θα παρουσιαστούν από τον Δρ. Στελ. Μιχελάκη, Εντομολόγος, πρ. Αντιδήμαρχο Δ. Αποκορώνου και τον Στ. Σταυρουλάκη , Πρ. Αναπτυξιακής Αποκορώνου η οποία εφαρμόζει την Δακοκτονία στην περιοχή της. 
Θα ακολουθήσει τελετή απονομής Βραβείων και Πλακετών σε 6 Ελαιοτριβεία και 8 Ξενοδοχεία, τα οποία δεν είχαν μπορέσει να παραβρεθούν κατά τις τελετές που έγιναν κατά τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα ελιάς                
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία θα προηγηθούν οι παρεμβάσεις των Φορέων οι οποίες θα έχουν υποβληθεί γραπτώς και η Συνέλευση θα κλείσει με τα εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων και προτάσεων οι οποίες θα υποβληθούν στα αρμόδια Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: