Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ "ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ"

Με στόχο την ανάπτυξη πολυεπίπεδης αυτοδιοικητικής συνεργασίας πάνω σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού μέσω της αναβίωσης του αρχαίου θεσμού της Αμφικτυονίας, συστήνεται Δίκτυο Πόλεων με την επωνυμία «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και με διακριτικό τίτλο «Αμφικτυονία», στο οποίο θα συμμετέχει και ο Δήμος Κισάμου. Πρόκειται ουσιαστικά για μία Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στο Δήμο Μαραθώνα, στην οποία σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν 160 Δήμοι-Μέλη.
Σκοπός του Δικτύου και η Κίσαμος δεν θα μπορούσε να είναι απών με τους τόσους αρχαιολογικούς χώρους της, είναι η από κοινού δράση και συνεργασία για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού των ελληνικών Πόλεων του Δικτύου μεταξύ τους, καθώς και με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, στις οποίες είχαν ιδρυθεί Ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα.
Στους στόχους της Αμφικτιονίας συμπεριλαμβάνονται η ανάδειξη και προαγωγή της διασυνοριακής, διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ των μελών της Εταιρίας για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού, η συνεργασία της Εταιρίας με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Πολιτιστικούς Οργανισμούς, σε τομείς που συμβάλλουν στην υλοποίηση των σκοπών της Εταιρίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού μεταξύ των μελών της Εταιρίας, η ανάδειξη, προβολή και προώθηση καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της Εταιρίας, σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό και τέλος, η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών  των μελών της Εταιρίας στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας τους. Ο ρόλος της Αμφικτυονίας θα είναι συντονιστικός στην κατεύθυνση επιτυχούς υλοποίησης  του σημαντικού έργου που αναλαμβάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: