Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη εργασίας του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και του Τεχνικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Μπογιατζή στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου. 
Η επίσκεψη περιελάμβανε σειρά επαφών με στελέχη και αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Επιτροπή) σε θέματα περιφερειακής πολιτικής, τουρισμού, εργασιακών και πολιτικών συνοχής και ανάπτυξης. Την Πέμπτη 22/2 ο Δήμαρχος Κυθήρων συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του Συμφώνου των Δημάρχων για την Κλιματική Αλλαγή, όπου συμμετέχει και ο Δήμος Κυθήρων (από το 2015) μαζί με συνολικά 9.000 Δήμους και Περιφέρειες από όλη την Ευρώπη. Στις εργασίες της Συνόδου, που έγιναν στην κεντρική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών από όλα τα κράτη μέλη, ενώ σημαντικές ήταν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΚ κ. Antonio Tajani, του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maros Sefkovic και των Επιτρόπων για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία κ. Carlos Moedas και για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια κ. Miguel Arias Canete. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει σε μία τόσο σημαντική πανευρωπαϊκή σύνοδο τοπικών αρχών στην καρδιά των ευρωπαϊκών εξελίξεων. 
Η συμμετοχή του Δήμου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποδεικνύει περίτρανα την εξωστρεφή διάσταση που έχει πλέον το νησί των Κυθήρων, μακριά από πρακτικές εσωστρέφειας και περιχαράκωσης, καθώς με βάση το νέο πλαίσιο που προωθεί η ΕΕ για την περίοδο μετά το 2020 (στην οποία ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα μειωθεί άνω του 20% κυρίως λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας), η διαρκής επαφή των τοπικών αρχών με τα κέντρα τον ευρωπαϊκών εξελίξεων θα αποτελεί τη μοναδική δίοδο για την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων σε τοπικό επίπεδο κυρίως για μικρούς και μεσαίους Δήμους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: