Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Τσίκνισμα και κοπή Πίτας Στο Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά. 
Την Πέμπτη στις 8 Φεβρουαρίου 2018 τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά μαζί με τους δασκάλους τους έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους. Μετά την κοπή της πίτας τα παιδιά βγήκαν στην αυλή όπου η τσίκνα και οι μυρωδιές τα οδήγησαν στην μεγάλη ψησταριά με τα σουβλάκια , τα ψημένα ψωμάκια και τους χυμούς για ξέφρενο φαγοπότι μιας και "η τσίκνα ανοίγει την όρεξη". Μετά το φαγητό, επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει…. Οι δάσκαλοι έβαλαν μουσική για να συνεχιστεί η διασκέδαση! Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστούμε τα παιδιά για τα ανεκτίμητης αξίας χαμόγελα και την χαρά τους που εισπράξαμε άμεσα και τους δασκάλους για την συμμετοχή, την φιλοξενία και την καλή διάθεση απέναντι στα παιδιά και στους γονείς. Αξίζει όμως να πούμε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους γονείς που συμμετείχαν για την υλοποίηση αυτής της ιδέας και να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας σε επόμενες γιορτές να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι γονείς και να χαρούμε όλοι μαζί με τα παιδιά μας και τους παιδαγωγούς στιγμές που περνούν και δεν τις ξαναζούμε…!! Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που ανιδιοτελώς προσέφεραν υλικά και αναλώσιμα -σε αυτές τις δύσκολες για όλους μας εποχές που διανύουμε-, με γνώμονα την χαρά των παιδιών και τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν προσωπικά και όλους μαζί, γιατί οι υγιείς ομάδες μπορούν ενωμένες να ξεπεράσουν μεγάλα εμπόδια!
Ευχαριστούμε για την προσφορά του τον φούρνο του κ. ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ, που ετοίμασε μια τεράστια και γευστικότατη πίτα. Καθώς και για τα ψωμάκια για τα σουβλάκια μας. Ευχαριστούμε για την προσφορά του, το βιβλιοπωλείο του κ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ για το επιτραπέζιο παιχνίδι (δώρο για τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί). Ευχαριστούμε το κρεοπωλείο του κ. ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για τα (30) σουβλάκια που πρόσθεσε στην παραγγελία μας, άνευ αμοιβής. Ευχαριστούμε τον κ. ΤΥΡΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΗ, που δρόσισε τα παιδιά μας με τους χυμούς. Καθώς και για τα αναλώσιμα. Ευχαριστούμε τον κ. ΦΛΕΜΕΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, για τα τόσο απαραίτητα κάρβουνα. Ευχαριστούμε το καφενείο του κ. ΚΑΤΑΛΑΚΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ, για την τεράστια !!! ψησταριά που χώρεσε τα κάρβουνα του κ. Φλεμετάκη, τα σουβλάκια του κ. Κουνελάκη το ψωμάκι του κ. Κορακάκη και …χόρτασαν οι κοιλίτσες των 65 παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά.
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: