Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

..έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) ως ευκαιρία προσευχής, πνευματικού προβληματισμού και διαπροσωπικής κοινωνίας. 
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τη λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την συνήθη τάξιν της Εορτής, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επίσημη εορτή του Ιδρύματος, με ομιλητή τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό, πρ. Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, με θέμα: 
«ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. 
ΟΙ 50 ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ Μνήμη – Ευχαριστία – Ευχή».

*Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τα εγκαίνια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: