Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Ευχαριστιακό αντίδωρο ευεργετικής προσφοράς
Πρόσκληση σε δείπνο ως «ελάχιστο ευχαριστιακό αντίδωρο ευεργετικής προσφοράς» απεύθυνε  το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου προς τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν τις δράσεις Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Ιδρύματος. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκε το σύνολο των προσκεκλημένων. Σαράντα  (40) Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων: (Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Ορθοπεδικοί, Ακτινολόγοι, Ουρολόγοι, Γενικοί Ιατροί-Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι, Νεφρολόγοι, Καρδιολόγοι, Φυσίατροι, Οφθαλμίατροι, Γαστρεντερολόγοι, Μικροβιολόγοι, Δερματολόγοι, Ωτορινολαρυγγολόγοι), ως επίσης ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γ. Νοσοκομείου Χανίων, κ. Ιωάννης Τζανάκης, οι Διευθυντές και Ιατροί των Κέντρων Υγείας Κισάμου και Καντάνου κ. Λίτσα Νικολακάκη και κ. Εμμανουήλ Βιττωράκης, αντίστοιχα, και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Παρασκευή Ορφανουδάκη, έδωσαν το παρόν εις την ευγενική αυτή χειρονομία του Αννουσάκειου Ιδρύματος. «Νιώσαμε την ανάγκη, με την απλό αλλά καρδιακό αυτό τρόπο, να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς, τους εκλεκτούς συγκηρυναίους και συνοδοιπόρους μας εις την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, τους Εθελοντές Ιατρούς της Δημόσιας Υγείας και Ιδιώτες, που στηρίζετε τις δράσεις Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Ιδρύματος», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αννουσάκειου, και συνέχισε: «επιτελείτε λειτούργημα ιερό και, στους ιδιαίτερα δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας, η εθελοντική αυτή προσφορά σας μεταμορφώνεται σε «έλαιον και οίνον» για δεκάδες-εκατοντάδες αναγκεμένους αδελφούς μας των οποίων η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε βίο α-βίωτο και βρίσκουν στήριξη, ανακούφιση και παρηγοριά μέσω της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που, εξ΄ αιτίας της δικής σας αγάπης και προσφοράς, παρέχει το Αννουσάκειο. 
Ο Θεός να ευλογεί την ζωή σας, τα έργα σας και τις διαγνώσεις σας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. Ευχαριστιακό χαιρετισμό, επίσης, απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Ακολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και η προσφορά αναμνηστικών δώρων (ένα όμορφο χειροποίητο καραβάκι και το Ημερολόγιο της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου) προς τους Εθελοντές Ιατρούς, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: