Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....

- Κύριε Περιφερειάρχη, εδώ γράφει Περιφερειακή Ενότητα Χανίων» (σ.σ.: στην πρωτοχρονιάτικη πίτα). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισότιμα και ισόποσα μοιράζετε την πίτα στον τόπο και σε όλη την Κρήτη, ανέφερε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, με τους παριστάμενους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Αρναουτάκη, να ξεσπούν σε γέλια.
(μικρό απόσπασμα απο τα Hania.news)
Για γέλια σίγουρα δεν είναι και μπράβο στον Μητροπολίτη μας που τα λέει και δεν κρύβεται. Είναι πλέον πασιφανές ακόμα και στους ανώτερους κύκλους, τους φορείς της Κισάμου, αυτούς που όχι μόνο αγαπούν αλλά σκέφτονται και τον τόπο τους, ότι η Κίσαμος είναι παραμελημένη, τρομερά παραμελημένη. Μάλιστα ο συκρητισμός μερικών φτάνει απο το Ηράκλειο ώς το ...Ηράκλειο και οι υπόλοιποι στην απόξω.
Και μπορεί να γέλασε ο περιφερειάρχης με το σχόλιο του κ.κ Αμφιλόχιου, αλλά ένας Θεός ξέρει τι είπε από μέσα του; 
- Κύριε Περιφερειάρχη μην ξεχάσετε, το ταρτάν, τον ΒΟΑΚ στο ύψος του Μελισσουργού, αλλά και πολλά άλλα ακόμα που τα υποσχεθήκατε διαχρονικά ... και θέλω να πιστεύω ότι δεν τα ξεχάσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: