Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ...

Και τι δεν αποφάσισε η Ποιότητα Ζωής....για να μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα διαβίωσης σε μια πόλη που κυριαρχεί το αυτοκίνητο. 
*Απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και από πάνω (εξαιρούνται τα ταξί) και από κάτω από την μεριά του καφέ Ιντριγκα.
*Μεταφορά του περιπτέρου σε άλλο σημείο από την πλατεία Τζανακάκη..ίσως ανατολικότερα εκεί που υπάρχει το Ηρώο και μεταφορά του Ηρώου κοντά στην παλιά του θέση, στο Μουσείο. 
*Ο Κατράκης μετακομίζει....και στην θέση του περίπτερο!!!!
*Τα ταξί της πλατείας Τζανακάκη πάνε απέναντι στο Μουσείο.(Πολλά πράγματα μαζεύονται έξω από τον μοναδικό επισκέψημο χώρο μας δήμαρχε)
*Ο δρόμος από την καφετέρια ως και του Μαύρου γίνεται πεζόδρομος και δίνεται στα μαγαζιά που είναι εκεί (ανταλλαγή για να φύγουν από το παρκάκι).
*Στο Τελωνείο δεν αποφάσισαν που θα περπατάνε μιας και υπήρχε διχογνωμία από έξω από την μέση κανένας δεν ξέρει.  (Αλήθεια οι μαγαζάτορες που (προσέχουν) την περιοχή γιατί δεν καλέστηκαν;)

Για τα φορτηγά βέβαια τσιμουδιά, φυσικά ούτε πλάνο που θα πάνε τόσα αυτοκίνητα που θα φύγουν ένα γύρω από την πάνω πλατεία! Η πάνω πλατεία έχει την τιμητική της. 
Παρκινγκ δεν υπάρχει στα σχέδια προς το παρόν και το μεγάλο ερωτηματικό των ανθρώπων της Σκαλίδη είναι τι θα γίνει φέτος με την Ομογενών Αμερικής... Θα κλείσει όπως πέρυσι ή θα είναι ανοικτή; Κανείς δεν ξέρει;
Τέλος πιστεύω να καλέστηκε και να είναι και ενήμερος ο Νέος Εμπορικός σύλλογος...

1 σχόλιο:

Χριστίνα Κ. είπε...

H ''ποιότητα ζωής''έχει στα σχέδια της και καμιά δημόσια τουαλέτα ή δεν μας χρειάζεται???