Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

στη ΠΡΩΤΗ θέση της Ελλάδας!
Την Κυριακή 15/05/2016 πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μηχανικής του “Best”  στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές από όλα τα Πολυτεχνεία της χώρας.
Οι ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε δυο κατηγορίες. Η μία κατηγορία  ήταν πάνω σε μηχανολογική κατασκευή και η δεύτερη ήταν πάνω σε επιχειρησιακό πρόβλημα.
Νικήτρια στην κατηγορία “Team Design” (μηχανολογική κατασκευή ) ήταν η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης  η οποία αποτελείτο από τους Κισαμίτες Ψωματάκη Γιώργο του Εμμανουήλ 5ο έτος και Μαρεντάκη Γιώργο του Νεκτάριου 4ο έτος, καθώς και τους Κουτσούπη Αλέξανδρο από το 5ο έτος και Ντουκάκη Παναγιώτη από το 4ο έτος.
Στην κατηγορία “Case Study” (επιχειρησιακό πρόβλημα ) νικήτρια ομάδα ήταν από το Ε.Μ.Π. της Αθήνας. 
Οι δυο νικήτριες ομάδες θα διαγωνιστούν μαζί με 33 ομάδες από όλη την Ευρώπη τον Αύγουστο στο Βελιγράδι στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό τελικό Μηχανικής.
Σε δηλώσεις τους οι φοιτητές από τα Χανιά τόνισαν
"συνεργαστήκαμε πολύ καλά, αλλά κάτω από αρκετή πίεση. Στο τέλος όμως τα καταφέραμε..". 
"περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη καθώς και ιδιαίτερες και  απαιτητικές δοκιμασίες. Αυτό όμως δεν μας πτοεί, αφού διαθέτουμε μια πού καλή και δυνατή ομάδα, ενώ ευελπιστούμε ακόμα σε μια  διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: