Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάζοντας την επιστολή του εκπροσώπου του δήμου Κανδάνου -Σελίνου και αναλογιζόμενος τις δηλώσεις του Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη έχοντας βασικό στοιχείο τα συμπεράσματα της ελληνικής δικαιοσύνης, σαν δημοτικός σύμβουλος αλλά και σαν δημότης είμαι κάθετα αντίθετος στην φράση "Δυο γαϊδάρου μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"
Κύριοι δημοτικοί άρχοντες δεν σας ανήκει το Ελαφονήσι.
Αντίθετα ανήκει σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε κάτοικο της περιοχής, σε κάθε επισκέπτη και φυσικά στις επόμενες γενιές  που έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Βλέποντας την διαμάχη ανάμεσα στους δυο δήμους, καλοπροαίρετα πιστεύω, ότι πίσω από αυτήν δεν υπάρχουν σκοπιμότητες έχω να κάμω μια πρόταση:
Ορίσετε κοινό διαχειριστικό σχέδιο συνεκμετάλλευσης του συγκεκριμένου χώρου με εκπροσώπους και από τους δυο δήμους. μοιράσετε τα έσοδα και τα έξοδα και αποδώσετε το ανάλογο κέρδος στον κάθε δήμο ή αποδώσετε το στην διασφάλιση της περιοχής.
Σπυρίδων Α. Μαυροδημητράκης 
Δημοτικός σύμβουλος 
Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: