Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατου 21 Μαΐου στον Αλικιανό και πιο συγκεκριμένα στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, εκδήλωση φόρου τιμής για τα θύματα των εκτελέσεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, ....
....τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Άμυνας της Μεγ. Βρετανίας Michael Fallon, οι Πρέσβεις της Μεγ. Βρετανίας και της Αυστραλίας και ο Επίτιμος πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, η βουλευτής Χανίων κα. Ε. Βαγιωνάκη, Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Την στρατιωτική ηγεσία εκπροσώπησαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας Υποναύαρχος Timothy Barrett, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας» προσθέτοντας πως «ο Δήμος Πλατανιά, είναι ένας από τους μαρτυρικούς τόπους της χώρας που γνώρισε με το χειρότερο τρόπο τις θηριωδίες και το αποτρόπαιο πρόσωπο του ναζισμού μια και στα διοικητικά όρια αυτού βρίσκονται πολλά χωριά όπου οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σφαγιάζοντας εκατοντάδες άμαχο πληθυσμό στο όνομα του φρικιαστικότερου παραλογισμού που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του ναζισμού» και πως «η Ευρώπη οφείλει να θυμάται τις αρχές και τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης πάνω στα οποίες χτίσθηκε μια και πλέον διαπιστώνεται ότι αυτά έχουν χαθεί ως σημεία αναφοράς με συνέπεια να αναζητούνται ηγέτες για να την επαναφέρουν στις ιδρυτικές της αρχές οι οποίες προασπίζονταν, μεταξύ άλλων, και την ειρήνη των λαών» ενώ η κεντρική ομιλία για τα γεγονότα της εποχής έγινε από την Φιλόλογο, κα Ευγενία Αποστόλου.
Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό συγκρότημα «Βιγλάτορες» μ’ έναν κρητικό παραδοσιακό χορό. Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις βασικές εκδηλώσεις μνήμης της Μάχης της Κρήτης και αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για το μεγαλύτερο ιδανικό, την ελευθερία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης ολοκληρώνονται και κορυφώνονται την Κυριακή 22 Μαΐου το απόγευμα στις 18:30, με την κεντρική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε, στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει ρίψη αλεξιπτωτιστών και επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 ΠΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: