Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016
Κύριε Υπουργέ,
κατόπιν αναγκαιότητας επίλυσης των προβλημάτων του προγράμματος δακοκτονίας πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων με την εκτέλεση του έργου όλων των ανωτέρω φορέων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 με θέμα το πρόγραμμα της Δακοκτονίας έτους 2016 στην έδρα του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι, όπου αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα, να υπάρχει μια ολοκληρωμένη δακοπροστασία για το σύνολο των ελαιοδένδρων του Νομού. Στην κοινή αυτή σύσκεψη παρευρισκόταν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανιών κ.Ιωάννης Μαράκης,ο Αντιδήμαρχος Σφακίων κ. Πέτρος Σοφούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Πλατανιά κ.Αντώνιος Καπνισάκης & το μέλος της κ. Ιωάννης Λουφαρδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Σφακίων κ. Ιωάννης Μπολιώτης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αποκόρωνα Α.Ε_ΟΤΑ κ. Σταύρος Σταυρουλάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γραμβούσας κ. Δημήτριος Βλαστάκης. Όλοι οι παριστάμενοι ......
.επιβεβαίωσαν ότι είχαν αναλάβει το πρόγραμμα της Δακοκτονίας για το έτος 2015, αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική ευθύνη προς τους αγρότες τους, για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, παρότι αυτό είχε πρόσθετο οικονομικό κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους , λαμβάνοντας υπόψιν τους την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής και την ανάλυση των δεδομένων, καταλήξανε στην παρακάτω πρόταση που σας παραθέτουμε: “ Προκειμένου να αναληφθεί η υποχρέωση της Δακοκτονίας από τους ίδιους φορείς και βασιζόμενοι στα δεδομένα της προκήρυξης για τη Δακοκτονία έτους 2013, θα πρέπει ο μέσος όρος τιμής ανά προστατευόμενο ελαιόδεντρο να διαμορφωθεί στα 0,044€ ανά δένδρο(που αντιστοιχεί σε ποσό ανά διαβροχή: 7.861.900 ελαιόδεντρα Χ 0,044€ ≈ 346.000 € πλέον ΦΠΑ).. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για 5(πέντε) διαβροχές κατά την ελαιοκομική περίοδο 2016,κατά συνέπεια η εγκεκριμένη πίστωση για την Π.Ε. Χανίων θα πρέπει να διαμορφωθεί τελικά σε 1.730.000 € πλέον ΦΠΑ .Όλα τα ανωτέρω είναι αποτέλεσμα εκτενής μελέτης ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα στο εύρος όλου του Νομού” Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας, καθώς όπως και εσείς γνωρίζετε τα εισοδήματα των αγροτών και ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι καταρρέουν, ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε αδιέξοδο και επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση των αγροτών νοιώθοντας ότι μένουν εντελώς ανυπεράσπιστοι και από την ίδια την πολιτεία.

Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα της επικοινωνίας μας.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης
Δήμαρχος Καντάνου– Σελίνου Αντώνιος Περράκης
Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας
Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός

Δεν υπάρχουν σχόλια: