Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΗ ΙΔΕΑ

Κάτι συμβαίνει στην μικρή μας πόλη ...μετά την ανοικτή μάζωξη των επιχειρηματιών είχαμε σήμερα άλλη μια... που και εκεί μαζεύτηκαν ορισμένοι που αγαπούν την πόλη, ικανοί θα έλεγα, που θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τις ομορφιές της πρωτεύουσας της Κισάμου εκδίδοντας ένα οδηγό σαν αρχή, όχι τουριστικό, αλλά περισσότερο ιστορικό που θα συνδυάζει μια βόλτα στους δρόμους της πόλης περνώντας έξω από ιστορικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία. 


Α. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
Β. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Γ. ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ 
Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΕΣ
Ε. ΛΟΥΤΡΑ ΣΑΜΨΑΚΗ
Ζ. ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Η. ΦΡΟΥΡΙΟ
Μάλιστα η συζήτηση είχε περισσότερο σκοπό να δούνε αν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο με αρχή τα σχολεία της πόλης. Η κάθε βόλτα θα είναι περίπου 2 ωρών και σε κάθε σημείο θα υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αφηγείται την ιστορία του κάθε μνημείου.
Για αρχή η βόλτα θα περιλαμβάνει δυο μουσεία, δυο αρχαιολογικούς χώρους, μια εκκλησία και το κομμάτι του φρουρίου που είναι ακόμα στα ..πόδια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: