Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε χαρτογράφηση του βυθού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αποκόρωνα, όπου προωθείται από τη Δημοτική Αρχή η δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου, προχώρησε χθες υδρογραφικό σκάφος με επιβαίνοντες την ομάδα μηχανικών που έχει αναλάβει τη μελέτη, αλλά και στελέχη του εκεί Δήμου.
Δεν ξέρω πόσες χαρτογραφήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον νομό, αλλά σίγουρα είμαστε μακράν ο νομός που ξέρει πολύ καλά...τα νερά του!!! Αφήστε τις υποσχέσεις που έχουν δώσει κατά καιρούς οι καρεκλοκένταυροι....Καταδυτικό στο Κολυμπάρι, καταδυτικό στην Κίσαμο, καταδυτικό στην Χρυσοσκαλίτισσα, καταδυτικό στην Παλαιόχωρα, καταδυτικό τώρα στον Αποκόρωνα.
Μήπως τελικά όλοι οι δήμαρχοι αντί να τάζουν ανεκπλήρωτα όνειρα να καθίσουν κάτω και να κάνουν ένα καταδυτικό πάρκο στον νομό; Από κοινού για τον νομό για όλους!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για το εν λόγω θέμα νομίζω πως μπορώ να έχω άποψη μιας και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στην κατάδυση μερικά χρόνια και μάλιστα στην περιοχή μας. Ε χω τις εξής απορίες κατ αρχήν πως δημιουργούνται τα κοστολόγια που παρουσιάζονται για την εκπόνηση των μελετών ποιοι τις κάνουν π.χ. πολιτικοί μηχανικοί ,υδροβιολόγοι από τα γραφεία τους με βάση μαθηματικούς τύπους στον υπολογιστή, οικονομολόγοι η μήπως περιβαλλοντολόγοι που δεν έχουν καν πατήσει στην περιοχή μας. Και έχω την εξής απορία πότε θα ρωτηθούν οι ντόπιοι δύτες και οι ψαράδες που γνωρίζουμε την περιοχή και μάλιστα χρόνια! Τα αρχείο που διαθέτουμε από τις μεταβολές του βυθού με την πάροδο των χρόνων με τις κινήσεις των ιχθυαποθεμάτων κ.τ.λ. γιατί απαξιώνονται επειδή είναι δωρεάν μήπως? Ποιος αποφασίζει για εμάς τους άμεσους εμπλεκομένους χωρίς εμάς!! Για να γνωρίζει ο κόσμος που δεν είναι του κλάδου η λάθος μελέτη σε ένα καταδυτικό πάρκο δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα παρά μόνο στις τσέπες αυτών που κάνουν τις μελέτες για να αποδώσει ένα πάρκο και να είναι βιώσιμο οικονομικά πρέπει να αλλάξουν ρότα οι ιθύνοντες αλλιώς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πετάξουν τα λεφτά των φορολογουμένων στην κυριολεξία στον πάτο της θάλασσας