Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΛΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

"Η ΕΛΒΕΤΙΑ" ΤΟΥ Ψιψή.
Παραδοσιακό καφενείο στην ανατολική μεριά της Σκαλίδη... ζαχαροπλαστείο -καφενείο- χαρτοπαικτική λέσχη, προπατζίδικο- επισκευές ρολογιών και πώληση καπνού τα πάντα για τον ξενύχτη και φυσικά ανοικτά μέρα- νύκτα δίχως αφεντικό και υπαλλήλους. Έπαιρνες μόνος σου, έφτιαχνες μόνο σου και πλήρωνες (αν είχες)... εξ ου και τ΄ όνομα ΕΛΒΕΤΙΑ.
Του Σκουνάκη το καφενείο, τόπος συνάντησης των "πιωμένων" της νύχτας.... κρεμούλες και σπιτικό παγωτό από τα χέρια της Γιακουκάκαινας ήταν μόνιμα στον πάγκο του μαγαζιού. 
Στην φωτογραφία ο Ανδρουλάκης (στρατηγός) ο Λουβιτάκης και Γιάννης Βογιατζάκης σε ένα από τα λίγα τραπεζάκια που έβγαζε έξω το μαγαζί. Δεν υπάρχει πλέον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο στρατηγος πεθανε απο ανακοπη καρδιας μεσα στο καφενειο