Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΛΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ


ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΕΙΣ- ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΦΙΛΜ-ΚΟΡΝΙΖΟΠΟΙΕΙΟΝ -ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΜΑΤΟΥΑΛΙΩΝ  Γεώργιος Ανυφαντάκις (με γιώτα όπως βλέπουμε και στην ταμπέλα)

Θα ξεκινήσω με το μαγαζί του φωτογράφου. Γιατί αν δεν υπήρχε ο Ανυφαντής δεν είχαμε και πολλές φωτογραφίες από τα παλιά μαγαζιά της πόλης. Μιας πόλης που ήταν ένας δρόμος μια πλατεία και 2-3 στενά. Ο Γιώργος άλλαξε κάμποσες φορές μαγαζί έως ότου κατασταλάξει στην Σκαλίδη απέναντι από του Κουτσουρέλη. Άλλοι τον θυμούνται απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα, άλλοι τον θυμούνται στα μαγαζιά του Χορευτάκη στον παράλληλο της Σκαλίδη άλλοι τον θυμούνται στην Περίδου πίσω από το Μουσείο και άλλοι εδώ στην φωτογραφία στην βορινή μεριά της πλατείας Τζανακάκη στα μαγαζιά του Κουτσουνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: