Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Ο Μπάλος είναι μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Κρήτης ειδικά όταν τον βλέπεις και λίγο από μακρυά.... Είναι μια περιοχή άκρως τουριστική "λουκούμι συριανό" που λένε και χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση από κάθε άποψη. Δυστυχώς τα νομικά κενά που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν κάποιες καταστάσεις που έφεραν αυτά τα σημερινά αποτελέσματα. Είναι ίσως η μοναδική περιοχή που είναι ακόμα παρθένα και έτσι πρέπει να την κρατήσουμε από δω και πέρα, μιας και δεν έχουμε και πολλά να δώσουμε στα παιδιά μας. Ας καταλάβουμε όλοι οτι φτάνοντας στα άκρα, δεν λύνεται τίποτα, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα είναι σε κακή κατάσταση και δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. 
Πρόταση μου λοιπόν είναι να φτιαχτούν 3-4 λυόμενες καντίνες, τις έχει ανάγκη η περιοχή νόμιμες και με άδεια και αυτές να βγουν στην δημοπρασία. Είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μιας και τόσα χρόνια τα αξιοποιούμενα από τις δημοτικές μας αρχές έχουν αφήσει μόνο λύπη. Είμαι σίγουρος οτι η δημοτική αρχή ξέρει τι βγάζει μια καντίνα στον Μπάλο και έτσι μπορεί εύκολα να υπολογίσει και το αντίτιμο της ενοικίασης. Είναι εξάλλου γνωστό οτι οι νοικάρηδες αγαπάνε πολύ περισσότερο την περιοχή που νοικιάζουν από τους ...κατ' εκάστην 5ετία διορισμένους. Καντίνες που θα διαλύονται μετά το τέλος της σεζόν και η φύση θα παραμένει όπως την έκανε ο θεός. Μάλιστα θεωρώ ότι τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που οι ως και σήμερα δημοτικές αρχές παρουσίαζαν, αλλά και θα φύγει μια μεγάλη ευθύνη από τους εκλεγμένους μας για μια περιοχή που δυσκολοελέγχεται.
Μια απλή πρόταση κάνω.... και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες.
Νομίζω οτι παρ΄όλη την στεναχώρια για την απώλεια δημοτικής περιουσίας, η δημοτική αρχή μας έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βγει κερδισμένη από όλη την κατάσταση. Απλά ας κοιτάξει μπρος και είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρουν...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να εισακουστει η προταση σας αλλα επιτρεψετε μου να διατηρω σοβαρες επιφυλαξεις. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η πρόταση ήταν σε φιλολογικο επίπεδο και η επιθυμία και πρόθεση του Δημάρχου στις αρχες του περασμένου καλοκαιριου. Τι και ποιοι μεσολαβησαν άραγε ώστε να μην εφαρμόσει αυτή του την σκέψη;

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σοβαρη καιενδιαφερουσα προταση κ.Γιαννη.Πολυχρονος και σας ευχαριστουμε για την αμεση ενημερωση!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΥΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ- ΤΟΠΙΟ.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ π.χ. ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΩΝ ΚΑΝΤΙΝΩΝ, ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΉΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΑ. ΣΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΩΡΟΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΜΗΠΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.-