Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

... κάποιοι που αγαπούν πολύ την πόλη της Κισάμου και θέλουν να το δουν να αναπτύσσεται έκαναν καταγγελία στην Περιφέρεια Κρήτης, στο τμήμα εμπορίου για το παζάρι της Τρίτης στην Σκαλίδη. Δεν ξέρω τι κατήγγειλαν, αλλά υποθέτω τον αθέμιτο συναγωνισμό.... οτι δηλαδή υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε λουκουμάδες δίχως ταμιακή και οτι ένας παραγωγός πούλησε 2 καρπούζια δίχως να κόψει απόδειξη. Είμαστε για γέλια. Μάλιστα η πληροφορία λέει οτι θα έκαναν "έφοδο" σήμερα ΣΔΟΕ και Τμήμα Έμπορίου για να πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να μην το κάνουν. Εύγε..οι κλέφτες των πάγκων έφαγαν τα μικρομάγαζα
Έχω τεράστια περιέργεια να μάθω, αν αυτοί οι τρεις (τρεις έκαναν καταγγελία) είναι καθ΄όλα νόμιμοι στα μαγαζιά που διατηρούν, ένας στην Σκαλίδη και δυο στην Ηρώων Πολυτεχνείου; Αν είναι νόμιμοι στα μέτρα του πεζοδρομίου, αν πουλούν με απόδειξη και αν θίγονται τα συμφέροντα τους που μια Τρίτη απόγευμα κάποιοι αποφάσισαν να πουλήσουν την πραμάτεια τους δίχως πολύ νομιμότητα. Αλήθεια τον ίδιο ζήλο έδειξαν και στις κραυγαλέες περιπτώσεις που ξενομπάτες έστησαν λαϊκές έξω από τα μαγαζιά τους; Αμφιβάλω 
Δυστυχώς θα μας φάει η κακομοιριά μας...αυτό είναι σίγουρο, αλλά μετά να καθόμαστε και σχολιάζομαι οτι μας φταίνε τα μαγαζιά της παραλίας και οτι εκεί είναι ο εχθρός της Σκαλίδη πάει πολύ. Αν δεν ξυπνήσουμε και αν δεν απομονώσουμε όλους αυτούς που για πενταροδεκάρες χαλούν το όνειρο της αναβίωσης της Σκαλίδης, μια από τα ίδια θα έχουμε μιζέρια και αλληλοεξόντωση..για λίγα τάλαντα παραπάνω


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από όσα γράφετε , από αλλού το περιμένανε και από αλλού ήρθε...
Καμμιά καταγγελία από πλευρά Τελωνείου..

Ανώνυμος είπε...

Όσο υπάρχει η καστελλιανή λογική και "κουλτούρα" η οποία περνά από γενιά σε γενιά αυτό θα συμβαίνει... Παντού τα ίδια είναι αλλά στο Καστέλλι 10 παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι να είμαστε πάντα , "μονιασμένοι"... Περρακης κωστας

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη κακομοιρηδες και κομπλεξικοι!!
Αντι να σταματησουν οι ρουφιανιες και να συνεργαστουν ολοι μαζι για το καλο ολων, ο ενας βγαζει τα ματια του αλλουνού! Γι αυτο καλα κανουν και φευγουν οι νεοι απ το Καστελι (τους διωχνεται ταιριαζει καλυτερα), με τα κομπλεξιλικια σας! Οταν ο ενας "επαγγελματιας" ρουφιανευει τον αλλο , και μαθευεται, λογικο ειναι να τον συχαθουν καποια στιγμη και να φαει τη "φολα".
Γι αυτο οι σωστοι επιχειρηματιες να κοιταξουν τα μαγαζια τους πρωτα να ειναι σωστα και μετα τα διπλανα! Μα ο κοσμος δεν ειναι χαζος και μπορει και κρινει αλλα και να αναγνωριζει....! Οποιος ειναι αξιος φαινεται! Και οι ρουφιανοι επισης φαινονται! Απο εκει και περα ο καθενας διαλεγει σε ποια απ τις 2 κατηγοριες θελει να ανηκει!
Ακομη κατι, ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σε αυτον τον τοπο τιποτα απο ολα αυτα που ειναι αυτονοητα για αλλες περιοχες δεν μπορει να περπατησει?Μηπως πραγματι υπαρχουν τοσα πολλα συμπλεγματα? Ποτε επιτελους θα μονοιασουμε για το καλο ολων μας και θα συννενοηθουμε με ειλικρινεια?Αυτο το τελευταιο σε συνδυασμο με τη μικροψυχια μας δημιουργει πολλα προβληματα μη δουμε ανθρωπο να κανει προκοπη λες κι οταν προκοβει καποιος δεν ωφελειται και το συνολο.

Ανώνυμος είπε...

to problima den eine oi royfiani ala entoles apo anoten

Ανώνυμος είπε...

Παιδεία φίλοι μου... Όσο πιο απαίδευτος τόσο πιο "μικρός"... Η ζωή είναι απλή για να σπαταλιέται σε "ψίλλο"-πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Η ζηλια ! Άτιμο πράγμα ! Αυτό έχει "φάει" το Καστέλι.
Δεν κοιτάζουν αν οι ίδιοι είναι σωστοί επαγγελματίες... ΟΧΙ !
Τους ενδιαφέρει μόνο πως θα "ισοπεδώσουν" τον διπλανό τους.
Γι΄αυτό δεν έχει αναπτυχθεί ο τόπος.
ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
Δουλέψτε ρε κακομοίρηδες σωστά εσείς και μετά κάντε 1000 καταγγελίες αν βλέπετε το παραμικρό "μεπτόν"

Υ.Γ. Α, και μαζέστε τα τραπεζάκια σας από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια που είναι φίσκα και δεν περνά κανείς, γιατί είναι της μόδας οι καταγγελίες !!!!

Ένας απογοητευμένος ανώνυμος




Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε μονιασμένοι θα πρέπει κύριε ΠΕΡΑΚΗ να έχουμε την θέληση,να προσέχουμε τι λέμε,τι γράφουμε και να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων όποιες κι αν είναι αυτές.,,,,φιλικά Παναγακης γιωργος.