Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΑΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ...

«Ναι στον σεβασμό ανακάλυψης μνημείων κατά την εκσκαφή για διάφορες αιτίες σε περιοχές και δρόμους, αλλά όχι στην παρατεταμένη ταλαιπωρία οδηγών και οικονομική επιβάρυνση επαγγελματιών» υπογραμμίζει με αγανάκτηση κάτοικος, επαγγελματίας στην οδό Πολεμιστών 1941 στο Καστέλι, για να συνεχίσει, τονίζοντας ότι «από τον Απρίλιο άρχισαν οι εργασίες και πάνω από μήνα τις έχουν σταματήσει παραμένοντας αποκομμένη η οδός».... είναι ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα παραμονές του 15αύγουστου αλλά και κάτι που συζητιέται και στην πόλη!!
.......
Για τις εργασίες του Βιολογικού έχει υπογραφεί μια σύμβαση ανάμεσα στην επιβλέπουσα αρχή τον ΟΑΚ πρώην ΟΑΔΥΚ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για την καλύτερη και όσο το δυνατόν ταχύτερη τοποθέτηση των αγωγών του βιολογικού στην πόλη, μιας και όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει κάτω από τα πόδια μας. Δυστυχώς ένα μέρος του δικτύου περνά και από το παλιό Ρωμαϊκό νεκροταφείο της πόλης (οδό Πολεμιστών 1941). Έτσι όταν τον Μάιο ξεκίνησαν οι έρευνες στο κομμάτι του δρόμου αυτού, διαπιστώθηκε οτι υπάρχουν κάτω από την σωλήνα ύδρευσης (εκεί θα τοποθετούνταν ο αγωγός αποχέτευσης και η ύδρευση θα άλλαζε τοποθεσία) ρωμαϊκοί τάφοι ασύλητοι. Αφού καταγράφηκαν και μαζεύτηκαν τα ευρήματα των τάφων έγινε μελέτη για να παραμείνει ο ένας εκ των τάφων επισκέψιμος. 
Φυσικά και υπάρχει μια καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου..φυσικά και υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη εξαιτίας του δρόμου, φυσικά και κάποιοι επαγγελματίες θίγονται, αλλά η αρχαιολογία έχει τελειώσει την έρευνα εδώ και 1 μήνα και τώρα πλέον είναι στην δικαιοδοσία του ΟΑΚ και του ανάδοχου εργολάβου για την τοποθέτηση του αγωγού!

Και για το κομμάτι Κίσαμος - Λιμάνι που είναι σε τέτοια κατάσταση πάλι ο ΟΑΚ φταίει...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι πριν ένα χρόνο έφταιγε ο δήμος και ο Μυλωνακης, τώρα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός τού δήμου. Αν τον αφηνατε και δεν μάζευαν υπογραφές το κομάτι του λιμανιού θα είχε τελείωση.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Λες ε... το θέμα είναι οτι όποιος αγαπά τον τόπο του ασχολείται και αν δεν έχει θέση...για να τελειώνουμε με τους ικανούς.