Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Ο Βιολογικός ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Κίσαμο μας αποχαιρετάει δίχως να τελειώσει. Είναι γνώριμο μας να μην τελειώνουμε έργο που αναλαμβάνουμε, αλλά εδώ η περίπτωση είναι πολύ διαφορετική και οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης απώλειας είναι αλλού.
Τα έργα κόλλησαν, πληρωμές δεν γίνονται και τα 9 χιλιόμετρα που υπολείπονται για να τελειώσει το έργο πνοής του κόλπου, ανάμεσα σε αυτά το Λιμάνι, τα Νοπήγεια, ο Πλάτανος, αλλά και πολλοί κάθετοι και μικροί δρόμοι μέσα στην πόλη μένουν όνειρο.. Δεν ξέρω πως θα κινηθεί πλέον η δημοτική αρχή αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα ξαναξεκίνημα των εργασιών είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο.
Βέβαια τεράστια ευθύνη και του υπευθύνου του έργου "ΟΑΚ" που αδιαφορεί να τελειώσει όχι μόνο το έργο, αλλά αδυνατεί ακόμα και να κλείσει τις "πληγές" που είναι ανοικτές .... ο δρόμος από το Μαύρο Μώλος ως και το Λιμάνι είναι επικίνδυνος και είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε ατυχήματα και πάμπολλοι μικροί δρόμοι εντός της πόλης είναι δίχως άσφαλτο, μήνες τώρα κοροιδεύοντας τους πάντες.. 
Δεν ξέρω προχθές οι επίσημοι μας στα εγκαίνια της Κισαμίτικης Κουλτούρας αν είχαν ώρα να ενημερωθούν επί του θέματος, αλλά μάλλον θα πρέπει να αρχίσει η πίεση να είναι αφόρητη προς άπαντες...μιας και ο θέμα είναι ότι αν σταματήσει το έργο τότε δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνει νέα μελέτη για όλα αυτά τα μικρά κομμάτια που δεν έχουν τελειώσει ως και σήμερα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν συνέβαινε αυτο παλιότερα Θ´φταιγε ηΔημ Αρχη .Συφωνειται? τώρα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο τη Δημ. Αρχή. Μη μας εγκατάλειψη η Μνήμη μας ..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ενδεχομένως να φταίνε πολλοί

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ.....ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟ... ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ!!! ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ........

Μιχάλης Θεοδώρου θεοδωρογλακης. είπε...

Ναι ξέρουμε πολύ καλά, όλοι ή άλλοι.