Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Κατσέλη: ..Σειρά του πολίτη να δείξει έμπρακτα στήριξη στις τράπεζες..
…….η πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, ………..την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων.
Να ξεχάσουμε τα θεόρατα επιτόκια που ξεπέτσιασαν τους επιτηδευματίες την οικονομία και τους πολίτες όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν, να ξεχάσουμε τον ποταμό, τις χιλιάδες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για καταχρήσεις των αχόρταγων τραπεζών στην Ελλάδα, να ξεχάσουμε την διαπλανητική απάτη των δανείων σε Ελβετικό που δεν το πιασαν ούτε στιγμή στα χέρια τους οι δανειολήπτες αλλά να πληρώνουν με ισοτιμία της ημέρας της δόσης, τώρα έπρεπε και να φοβούμαστε για κούρεμα όσων τις είχαν εμπιστευτεί σαν καταθέτες.
Θεωρούμε βέβαιο, ότι κανείς νόμιμος κάτοχος ..
........κεφαλαίου δεν θα το είχε σε Ελληνικές τράπεζες, για να μπορεί να λέγεται ότι το Eurogroup αποφάσισε να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων.
Τι στο διάολο πάει να πει, αυτό που ξέρουν οι διοικητές μας και δεν το ξέρουμε εμείς, μας λένε ότι δηλαδή αν έχουμε νόμιμες καταθέσεις σε τράπεζες στην Ε.Ε. μπορεί να κουρευτούν, και για να είμαστε ασφαλείς πρέπει να τις έχουμε στην Αγγλία στην Ελβετία στην Ρωσία στην Ιαπωνία ή στην Κίνα, τι είδους μηνύματα είναι αυτά.
Έλεος, Έλεος.
Στις τράπεζες στην Ελλάδα που καταβούλιαξαν την οικονομία και μεσουράνησαν τα κέρδη τους, μας προτείνει η κα Κατσέλη: Σειρά του πολίτη να δείξει έμπρακτα στήριξη στις τράπεζες.
  Μια τίμια δημοσκόπηση για την εκτίμηση των Ελλήνων στις τράπεζες στην Ελλάδα κα Κατσέλη θα σας εξέθετε αναπανόρθωτα και θα σας επέστρεφε στην αρμόζουσα θέση.
  Με τις ανακεφαλαιοποιήσεις από την φορολογία των Ελλήνων, αντί οι άθλιοι αυτοί φορείς να κάνουν θυμιάματα στην υγεία των Ελλήνων, ζητούν οι σφαγείς από εμάς τους σφαγμένους την αγάπη και την αγκαλιά μας, λες και μας διένειμαν μερτικό από τους πακτωλούς των κερδών τους, για να μπορούν να λένε, όποιοι τα λένε, πως θα κούρευαν και τις καταθέσεις όποιων τις είχαν εμπιστευτεί.
Η ύβρις στο απόγειό της.
    Ο τ. Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είχε στο Plan, βαθύ, πολύ βαθύ, έλεγχο των τραπεζών, ξηλώθηκε. Αμ πώς.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης υφυπουργός Οικονομικών, αν μείνει, είναι ο μόνος που ξέρει λογιστικά και μπορεί, όπως φαίνεται, να μπει βαθειά στα βαθειά.
….. Το όνειρο του ως υπουργού είναι να πάρει την τεχνογνωσία από τον κ. Σόιμπλε και να κάνει ό,τι έγινε στη Γερμανία, «δηλαδή ξημερώματα να μπει η Εφορία και η Αστυνομία σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς και να κάνει έλεγχο αν έχουν κάνει φοροδιαφυγή. Τεκμήριο αθωότητας υπάρχει για όλους αλλά να κάνουμε αυτό» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών».
Λέμε αν μείνει. Λέμε αν μείνει. Λέμε και αν δεν του το απαγορεύσουν.
Θα μας το πει άραγε, αν δεν το κάμει το γιατί δεν θα το έχει κάμει, και αν θα είναι στην ίδια θέση και δεν θα το έχει κάμει. Αλλά πρέπει να μας πει και πότε θα το κάμει.
Ή έστω ας μην μας πει και ας το κάμει, θα γίνει αντιληπτό από το αποτέλεσμα.
Λογιστικά τραπεζών ακούσαμε μπρος και πίσω και από την BlackRock και από πράσινα άλογα, και βέβαια ένα σωρό σκουπίδια από τους δημοσιογράφους του εικοσάρικου.
Η έλλειψη ντροπής όταν είναι φανερή, προβάλλει την χυδαιότητα του αξεδιάντροπου που ανεβαίνει έρποντας και σκαρφαλώνοντας στον κορμό, όπως ο κισσός ή το φίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: