Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Καστέλι Κισσάμου, την Δευτέρα 24/8. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ πέρασε για 4η συνεχόμενη χρονιά από το Καστέλι, γεγονός που αναδεικνύει το ενδιαφέρον του λαού και της νεολαίας της περιοχής να ακούσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε προβολή ταινίας μικρού μήκους από την φωτογραφική ομάδα Λυκείων Κισσάμου με τίτλο “στα Άκρα”. Μέσα από αυτή
παρουσιάστηκαν τα αδιέξοδα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα γενιά στην καθημερινή της ζωή, αδιέξοδα που οδηγούν σε εθισμούς όπως ο εθισμός στα videogames, η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου,  εθισμός στα αναβολικά και τις ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια μαθητές από τα σχολεία της περιοχής παρουσίασαν συλλογική εργασία με τίτλο «ΕΕ vs Νεολαία ,δεν συμβιβαζόμαστε με το σάπιο σύστημα τους, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας». Μέσα από την οποία παρουσιάστηκαν οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, η πολιτική της ΕΕ ,η υποχρηματοδότηση που υπάρχει από το κράτος της παιδείας, τις δομές και εγκαταστάσεις που στηρίζεται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την εργασία υποσχόμενοι το επόμενο διάστημα να δυναμώσουν τον αγώνα τους, την οργάνωση τους για να διεκδικήσουν την ζωή που τους αξίζει.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Σπύρο Αγριμάκη, μέλος του Σ.Π Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Στην ομιλία τονίστηκε μεταξύ άλλων «Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ συν έπεσε με τις έντονες πολιτικές εξελίξεις, εντάχθηκε αντικειμενικά στη μάχη των εκλογών που έχουμε να δώσουμε. Ο λαός μας καλείται ....
...μετά από 7 μήνες ξανά στις κάλπες μετά την παραίτηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι όμως αυτό το διάστημα ικανό για να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, να δημιουργηθεί κριτήριο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Πριν από 7 μήνες ο λαός μας επένδυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψε ότι δίνοντας του την κυβερνητική εντολή ,θα φέρει κάτι ίσως λίγο καλύτερο από τις προηγούμενές κυβερνήσεις του κλασικού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το έργο όμως επαναλήφθηκε, όπως επαναλαμβάνεται εδώ και 35 χρόνια. Το μικρότερο κακό έγινε μεγαλύτερο, για ακόμη μια φορά. Ο λαός μας πλήρωσε ακριβά την πρώτη φορά «αριστερά». Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο όπως έταζε προεκλογικά, αλλά αντίθετα έδεσε τον λαό σε μια νέα συμφωνία ύψους 86 δις ευρώ, συμφωνία που περιέχει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων.»
Και συνέχισε «Μάλιστα τις τελευταίες μέρες έχουμε και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ2 με την ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό  Π. Λαφαζάνη συγκρότησαν το νέο ανάχωμα που ονομάστηκε Λαϊκή Ενότητα. Με αντιμνημονιακές κορώνες και ρητορική ίδια με αυτή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη τρέχουν για να εγκλωβίσουν ένα κόσμο που απογοητεύτηκε από την πορεία των πραγμάτων, που βγάζει συμπεράσματα. Αλήθεια υπουργοί της κυβέρνησης δεν ήταν οι Λαφαζάνης, Στρατούλης, όταν υπογραφόταν η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, όταν δέσμευαν τα αποθεματικά των δήμων και των δημόσιων οργανισμών, .όταν περνούσαν με ΠΝΠ, με ταχύτητα που θα ζήλευαν και οι προγενέστεροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα;
Πόσο νομίζουν ότι μπορεί να πιάσει η κοροϊδία; Ξαναζεσταμένη σούπα πάνε αν σερβίρουν στον λαό. Την ίδια σούπα που σερβίρουν εδώ και 25 χρονιά τα συγκεκριμένα στελέχη. Η σημερινή ΛΑΕΝ η χτεσινή Αριστερή πλατφόρμα, είναι τα στελέχη του ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ που επί  25 χρόνια δίνουν αριστερό άλλοθι σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, όπως η πορεία ενσωμάτωσης στης χώρας μας στην ΕΕ, στο ευρώ ,στην ΟΝΕ. Ποιος θα ξεχάσει το αμίμητο καταψηφίζουμε τα μέτρα αλλά στηρίζουμε δυνατά την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει ; Τι έκαναν όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί όταν από τον Φλεβάρη περιμένει η πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων   τα συνοδεύουν ; Τότε ούτε καν που την συζήτησαν.
…..Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που μοχθούν για το μεροκάματο, στους ανέργους, στους αγρότες που κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους, στους μικρομεσαίους αυτοαπασχολόυμενους που τους έχει γονατίσει η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ. Απευθυνόμαστε στην νεολαία που παλεύει να σπουδάσει ,να βρει δουλειά, που παλεύει σε αυτές τις συνθήκες να βρει ελπίδα και να ονειρευτεί ξανά Μπορούμε να τους σταματήσουμε, είμαστε περισσότεροι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Τώρα είναι η ώρα να τους σταματήσουμε ,να πάρει ο λαός την αντεπίθεση με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους ,την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Το μήνα που απομένει, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να φτάσουν παντού. Η κάλπη στις επικείμενες εκλογές πρέπει και μπορεί να βγάλει το ΚΚΕ πιο ενισχυμένο. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σε παλιούς και νέους «σωτήρες». Αυτή θα είναι η απάντηση σε αυτούς που μας θέλουν το κεφάλι τρομοκρατημένους, να χειροκροτούμε τις επιλογές της κάθε κυβέρνησης που σκάβει το λάκκο μας ακόμα πιο βαθιά. Στέλνουμε μήνυμα : «Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία. Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας, δεν θα είμαστε η γενιά που θα ζήσει σαν δούλοι του 21ου αιώνα. Είμαστε η γενιά που θα γκρεμίσει τον καπιταλισμό, θα στείλει στον αγύριστο τρόικα και ΕΕ. Είμαστε η γενιά που θα οικοδομήσει την νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το συγκρότημα “οι Πελασγοί” και κρητικό γλέντι από τους Κωστή Παχάκη και Χαρίλαο Βλαστάκη. 

1 σχόλιο:

ΦΑΡΑΓΓΙΤΗΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ. ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!

ΥΓ: ΚΑΛΟ ΒΟΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!