Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΝΟΣ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Κατράκης 
Είναι θρυλική η στάση που κράτησε ο Μάνος Κατράκης στη Μακρόνησο, όταν βασανίστηκε σκληρά από τους αλφαμίτες (εξ άλλου, κάθε φορά που γίνονταν ομαδικά βασανιστήρια, ο Κατράκης πεταγόταν όρθιος πάνω σ` ένα βράχο και, με τη συγκλονιστική φωνή του, «δίδασκε» Προμηθέα Δεσμώτη).
Λέει ο Γιάννης Ρίτσος: «Οι αλφαμίτες τον χτυπούσαν αλύπητα και του έλεγαν: Θα γονατίσεις, Κατράκη; Κι εκείνος τους έλεγε: «βαράτε παιδιά, αυτή τη χάρη δεν θα σας την κάνω. 
– Τι μας παριστάνεις; Το Μαρίνο Κοντάρα;» (Λίγο πριν από τη σύλληψή του είχε γυρίσει σε ταινία τη ζωή του Μαρίνου Κοντάρα και τον ήξεραν περισσότερο σαν Μαρίνο Κοντάρα 
από τον κινηματογράφο, παρά από τους μεγάλους του ρόλους στο θέατρο). 
Κι ο Κατράκης με την ωραία του τη φωνή, είπε: 
-Όχι, παιδιά, παριστάνω, απλούστατα, τον άνθρωπο. 
(σ.σ: Η ταινία ήταν του Γιώργου Τζαβέλλα και ο ήρωας Σαντορινιός πειρατής).
V.K

Δεν υπάρχουν σχόλια: