Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΥΝΗ....

Τελικά είμαστε φρου-φρου και αρώματα. Δηλαδή για να καταλάβω μια ανώνυμη καταγγελία που βάση νόμου δεν διώκεται και κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό και υστερία. Κύριοι υπεύθυνοι, μάλλον όλα όσα κάνετε είναι στο πόδι, πολύ πρόχειρα, δίχως μελέτη, δίχως πολύ σκέψη, δίχως εξασφάλιση και σιγουριά, βιαστικά και ασύνδετα. Δεν γίνεται να ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβίωση της Σκαλίδη και κάθε Σκαλίδη, και σεις να μην έχετε νομικά και ηθικά εξασφαλίσει τους ανθρώπους που προσκαλείτε. Δεν συζητάω πόσο νόμιμοι είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο, κάθε Τρίτη με τους αυτοσχέδιους πάγκους, αλλά νομίζω κάτι παραπάνω απ΄απ΄όλους αυτούς που στήνουν την πραμάτεια τους σε κάθε γωνία της πόλης, σε κάθε κούρμπα των τουριστικών δρόμων μας, σε κάθε πλατεία που γίνεται εκδήλωση. Με πιάνει πραγματικά απογοήτευση όταν τα μικρά και ασήμαντα μας πλακώνουν, όταν τα βασικά τα αγνοούμε. 
Τι κερδίσαμε; Τίποτα, άλλη μια απογοήτευση λόγω υπερβολικής βιασύνης...και φέτος οι βιασύνες είναι πολλές και όλες έχουν και πολύ αποτυχία!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη γνωμη μου δεν προκειται για βιασυνη αλλα για ερασιτεχνισμους και ιδεες του παδαριου που δυστυχως δεν προχωρανε τελικα συνηθισμενοι σε τουτο τον κατα τα αλλα ευλογημενο τοπο σε φανφαρες, δυστυχως.........................

Ανώνυμος είπε...

Για όλα φταίει η "καλοσύνη" που εχομε εμεις οι Καστελιανοί!!! Με τίποτα δεν μένομε ευχαριστημένοι μόνο όταν βγάζομε το μάτι του συνανθρώπου μας. Όποια ευλογία και αν πάρομε αν δεν αλλάξομε σαν άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου και του γραφόντα) ο τόπός δεν προκειται να πάει μπροστά. Μόνοι μας πολεμάμε κάθε προσπάθεια εν το γενασται,

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αυτή η δημοτική αρχή λειτουργεί σαν να έχει στόχο να πάει την πενταήμερη στο τέλος της χρονιάς δεν έχει αναλογιστη καμια ευθύνη.. Κρίμα ..

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτικη αρχη φταιει επειδη καποιοι μαγαζατορες τις Ηρ.Πολυτεχνειου νομιζαν οτι θα τους αρπαξουν τα λεφτα αυτοι που ειχαν παγκο στο παζαρι και εκαναν τις καταγγελιες?Δε πατε καλα μου φαινεται..Δε λεω γινονται λαθη αλλα οχι οτι μας φταιει για ολα ο Δημαρχος..
Μαρια Παπαδακη

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΣΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΞΕΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.