Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ

Πριν μερικές μέρες όλος αιφνιδίως αποφασίστηκε να σταματήσει το παζάρι στην Σκαλίδη, ένα παζάρι που παρ΄ όλη την προχειρότητα του ήταν πόλος έλξης δημοτών και τουριστών. Τι συνέβη λοιπόν και σταμάτησε μια προσπάθεια που μπορεί να μην ξεκίνησε με "καθαρές" διαδικασίες, αλλά σίγουρα θα μπορούσε στην συνέχεια να διορθωθεί; Τι έφταιξε και η δημοτική αρχή μας αποφάσισε την αναστολή του;
Τα πράγματα είναι απλά, όπως συμβαίνει χρόνια σε αυτόν τον τόπο, αν κάποιος  δεν ευνοείται ατομικά τι ποιο εύκολο από το να καταγγείλει. Αυτό έγινε λοιπόν και κάποιος κατάγγειλε το γεγονός της δημιουργίας παζαριού στην Κίσαμο, όχι την τελευταία Τρίτη αλλά την δεύτερη, στο τμήμα εμπορίου της περιφέρειας στα Χανιά, καταγγελία που δεν θα ελεγχόταν ποτέ, μιας και ήταν ανώνυμη, όμως τα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί αμέσως μετά έγινε και άλλη καταγγελία στο ΣΔΟΕ επώνυμα από κάποιον άλλο, πράγμα που σήμαινε οτι από την στιγμή της καταγγελίας μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν   (ήταν άραγε νόμιμοι;) όλοι όσοι κάποια Τρίτη θα έστηναν τους πάγκους τους. Μάλιστα την προηγούμενη Τρίτη όταν οι πάγκοι ήταν ήδη στημένοι στην Σκαλίδη, το ΣΔΟΕ βρισκόταν στην πόλη της Κισάμου και θα μπορούσε άνετα να κάνει μια έφοδο ...πράγμα που δεν έκανε μετά από συζήτηση υπευθύνων. Το αντίτιμο; ... Το κλείσιμο του παζαριού!!

Δεν κουβεντιάζουμε φυσικά για την ενέργεια του συμπολίτη μας, που είναι καταδικαστέα, αλλά στεκόμαστε μόνο στο γεγονός οτι δίνουμε πατήματα, πατήματα ρουφιανιάς, μιας και λειτουργούμε βιαστικά και όπως είχαμε γράψει και άλλη μια φορά πρόχειρα. Θεωρώ οτι το παζάρι πρέπει να γίνεται, είναι μια καλή ιδέα που όμως για να υλοποιηθεί θέλει εκτός από την νομιμότητα και μια πολιτική ευθύνη, θέλει μια μικρή θυσία από τους εκλεγμένους μας για να μπορέσουν οι Καστελλιανοί, οι τουρίστες, εκτός του να έχουν ένα τόπο βόλτας και μια οικονομική ανάσα αγοράς στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: