Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

1ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την βούληση να γίνει «διεθνή γεγονός» και παράλληλα «πόλος έλξης για αθλητές» ο 1ος Μαραθώνιος δρόμος της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου του 2016, και θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Ειρηναίου Γαλανάκη εξέφρασαν οι φορείς  κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Π.Ε. Χανίων.
Χαρακτηριστικά η κ. Αποστολούμη (συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του Μαραθώνιου της Αθήνας) επισήμανε στους τοπικούς φορείς πως η πρώτη χρονιά του Μαραθώνιου Κρήτης είναι πολύ σημαντική καθώς μια καλή διοργάνωση θα στρέψει το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και έτσι ο Μαραθώνιος πέρα από αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός να έχει και αναπτυξιακή προοπτική!
Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό ο Μαραθώνιος θα προβλέπει:
• Κλασσική διαδρομή των 42 χλμ. σε Χανιά, Πλατανιά και πιθανόν και άλλους δήμους.
• Διαδρομή 10 χλμ.
• Διαδρομή 5 χλμ για μαθητές γυμνασίων-λυκείων.
• Διαδρομή 2,5 χλμ για παιδιά δημοτικού και ΑμΕΑ.
• Ποδηλατικό Μαραθώνιο 42 χλμ.
• Μικρότερους αγώνες σε Κίσαμο, Σέλινο και άλλες περιοχές.
• Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Παρόν στην συνάντηση και ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης. 

Καλό είναι και αυτό να αποτελέσει και επίσημη πρόταση του δήμου μας ο 1ος Μαραθώνιος στην Κρήτη αφού είναι αφιερωμένος στην μνήμη του μακαριστού Ειρηναίου μας να ξεκινήσει ή να τερματίζει η διαδρομή στην Κίσαμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: