Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Eιδικός ανακριτής που διερευνά υποθέσεις χρηματοδότησης έργων στην Κρήτη, κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, ορίστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 Η έρευνα σχετίζεται με έργα που εκτελέστηκαν και ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι υπήρξαν υπερκοστολογήσεις ή αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση και υλοποίησή τους. Για κάποια από αυτά ήδη έχουν παρέμβει ή δικαιοσύνη ή τα ελεγκτικά όργανα του κράτους, όμως το γεγονός ότι από τις παρεμβάσεις αυτές δεν υπήρξε συμμόρφωση των φορέων που τα εκτελούν, οδήγησε σε υψηλότερου επιπέδου παρέμβαση από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Η έρευνα σχετίζεται πρωτίστως με χειρισμούς δημοτικών αρχών, αλλά και των εντεταλμένων οργάνων του κράτους στο νησί. 
 Είναι η πρώτη φορά που ορίζεται ειδικός ανακριτής για έργα τον έλεγχο έργων ή δαπανών στην περιφέρεια της Κρήτης. Ο ορισμός του δείχνει ασφαλώς τη σοβαρότητα των υποθέσεων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: