Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Το επόμενο έργο για την πόλη της Κισάμου, που αν δεν το ξέρουν οι εκλεγμένοι μας είναι και η πρωτεύουσα του Δήμου, πρέπει να είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το μήκος και πλάτος της παλαιάς πόλης!
Νομίζω ότι με τόσες ζημιές καθημερινά και τόσα σπασίματα των πεπαλαιωμένων αγωγών, που τα περισσότερα δεν φαίνονται, τα έξοδα συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών, είναι σαφώς υπερδιπλάσια από την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου δικτύου!!!
Σήμερα το δίκτυο που είναι χιλιοτρύπητο αποτελείτε από σωλήνες μαντεμένιες- αμιάντου - χαλκοσωλήνες- και πλαστικές, ένα κράμα σωλήνων που με την πάροδο του χρόνου κατάντησαν χιλιοτρύπητα λαγήνια, με αποτέλεσμα το 1/2 του νερού που έρχεται στην πόλη να χάνετε κατά την διαδρομή!!! 

Και φυσικά είναι και μια καλή ευκαιρία να περάσει ο βιολογικός από το μέρος που ως και σήμερα περνούσε η ύδρευση (αν την αντικαταστήσουν) κάνοντας την πόλη...πόλη, αλλά προσφέροντας και καλής ποιότητας νερού!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: