Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Στις 21.11.13 στην τηλεόραση. Ο κος Υπουργός είπε και τόνισε το :
Pacta sunt servanta. μτφρ: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται!!.
Ρητό από την Ρώμη που έκαμε τους νόμους της από το Ελληνικό αρχαίο δίκαιο, έλεγε την ίδια ώρα στο ζάπινγκ του διαλείμματος ο άλλος κος Υπουργός, διαφημίζοντας βιβλία από το διπλανό κανάλι παρότι είναι υπουργός.
Causa latet, vis est notissima. μτφρ: η αιτία είναι κρυμμένη, το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο.
Salus populi suprema lex. μτφρ: η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος
Άλλο ρητό και κανόνας δικαίου: Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. (consideration, Legal consideration)
Άλλος κανόνας δικαίου: Συμφωνίες που περιέχουν δόλο είναι άκυρες.
Άλλος κανόνας δικαίου: Συμφωνία που έγινε με εκμετάλλευση της αδυναμίας του άλλου είναι άκυρη.
Με ένα δοξαστικό κρεσέντο ο κος υπουργός ......
... κορύφωσε για τις επιτυχίες της φρίκης μέχρι σήμερα και μεταξύ άλλων το καλύτερο ότι : Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται στην TV βράδυ 21.11.13.
Με το δικηγορικό ταμπεραμέντο, το οποίο ξέρουμε πως πρέπει να μπορεί να αθωώσει ή να κλείσει φυλακή τον πελάτη του πείθοντας τον πως κέρδισε, ή τον δικαστή πως ήταν αθώος και ας μην ήταν αθώος, η να τον απαλλάξει με παραγραφές.
Το παράπονό μας προς του δικηγόρους, παλιότερα, γιατί τώρα πεινάνε και αυτοί, ήταν τα ψέματα, τα αληθοφανή, έντεχνα, παραπλανητικά ψέματα.
Οι δικηγόροι πολιτικοί, καλά θα κάνουν να μην μας θυμίζουν λογοπαίκτες απατεώνες.
Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Καλά εν τάξει, αλλά δεν είναι μονόλογος όπως χθες.
Ξέρει πολύ καλά, πάρα πολύ καλά ο δικηγόρος κος Υπουργός, ότι συμφωνίες που περιέχουν δόλο είναι άκυρες. Αυτό δεν το είπε. Δεν το είπε, επειδή θα έπεφτε το σύνολο του δοξαστικού κρεσέντου της σημερινής φρίκης στην Ελλάδα, κάτω από τον περίεργα παράνομο τοκογλυφικό εκβιασμό των δανειστών!.
Οι συμφωνίες με τους δανειστές περιέχουν δόλο. Αυτό είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο και γνωστό, από τους καθηγητές αλλά ακόμα και σε όλα τα καφενεία πλέον. Και, η προσχώρηση της Κυβέρνησης με μνημόνια να τηρήσει συμβάσεις που περιέχουν δόλο και που για αυτό είναι άκυρες, δείχνει παρότι υπάρχουν ευφυείς νομικοί σαν και τον κο υπουργό, ότι, αποτελεί παράνομη παροχή με λήψη αντιπαροχής. Ο κανόνας: Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή δεν άλλαξε από τότε που βγήκε το χώμα, και δεν θα αλλάξει όσο υπάρχει χώμα. Είναι βασικός κανόνας αλλιώς είναι άκυρη κάθε σύμβαση που δεν περιέχει την αντιπαροχή.
Με την δήλωσή του ο κος Κασιμάτης, διαπρεπής και στην Ε.Ε. καθηγητής Νομικής και όχι απλός δικηγόρος/πολιτικός: …γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές, μας δείχνει ακριβώς την διεύθυνση και το είδος της αντιπαροχής.
Σοβαρό ερώτημα: Η κα Μερκέλ και η Ε.Ε. συνεργοί σε εκβιασμούς και αντιπαροχές ?????
Είναι πολύ βαρύ αυτό που προσπαθεί ο κος Υπουργός να σηκώσει και να το αναποδογυρίσει.
Άλλωστε η νομική του γνώση, δεν μπορεί να στερείται των αθρόων αποφάσεων απόρριψης απαιτήσεων από συμβάσεις που κρίνουν καταχρηστικές τα Ελληνικά δικαστήρια σε καθημερινή βάση.
Η προσχώρηση στο Αγγλικό δίκαιο και τα ρητά: οι συμβάσεις πρέπει αν τηρούνται, αποτελούν ένα συνονθύλευμα, που φαίνεται πολύ, πάρα πολύ βρώμικο για να μπορούμε να το φάμε και να μη πάθουμε ευλογιά και μετά καρκίνο, ολόκληρη η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: