Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΛΠ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο που αναπαράγουν οι τρομοκρατικοί δημοσιογράφοι εκ μέρους της κυβέρνησης. 
Μας λένε πώς υπερχρεωμένοι που δεν καταβάλλουν δόσεις έχουν καταθέσεις και συνειρμικά προβάλλουν πως πρέπει αν αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών για όλους !!!! τους υπερχρεωμένους.
Παράλληλα κυβερνητικές δηλώσεις και με έμφαση ο κος Σκορδάς (εισηγητής προηγούμενα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών) δηλώνουν πως η πρώτη κατοικία είναι ιερό πράγμα για τον Έλληνα και θα συνεχίσει να προστατεύεται.
Οι Ενώσεις Καταναλωτών ποτέ δεν υποστήριξαν πως αυτός που έχει την δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις του πρέπει να εκμεταλλεύεται τις ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας που ορίζονται για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις δόσεις.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίξαμε κανέναν που......
....  προσήλθε με τέτοια διάθεση στα γραφεί μας.
Οι προϋποθέσεις άλλωστε παροχής προστασίας είναι ακριβείς και αυστηρότατες και επίσης μετά την προσφυγή στον Νόμο 3869 εκχωρείται το δικαίωμα προς τους δανειστές για έλεγχο σε όλη τη χώρα των οικονομικών στοιχείων του υπερχρεωμένου.
Κανένας Νόμος δεν είναι τέλειος, ο 3869 όμως είναι από τους τελειότερους της Ευρώπης.
Με την σύνοψη των τραπεζών, προκύπτουν καταθέτες λένε, που έχουν μετρητά καταθέσεις αλά δεν πληρώνουν τα δάνειά τους.
Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι αυτοί και δεν θα προσφύγουν στον Νόμο 3869 αφού αυταπόδεικτα δεν τους παρέχεται καμία προστασία αδυναμίας, αλλά και οι δανειστές μπορούν να προσφύγουν σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου του ποσού των απαιτήσεών τους.
Ουδέποτε μπορέσαμε να ισχυριστούμε ότι οι διαγραφές και τα κουρέματα χρεών υπερχρεωμένων, που θα μπορεί να καλυφθούν προς τις τράπεζες με εθνικό δανεισμό και θα επιβαρύνουν με φόρους όλους τους Έλληνες, είναι συνιστώμενη πρακτική, ούτε μπορεί να είναι ούτε ηθική ούτε νόμιμη πρακτική.
Ασφαλώς συμφωνούμε και τονίζουμε πως κάθε οφειλέτης πρέπει αν μπορεί να εξοφλεί την οφειλή του, προς οποιονδήποτε και ειδικά όταν η εγκατάλειψη της οφειλής του εκτοξεύεται σε βάρος των άλλων Ελλήνων.
Ασφαλώς, τονίζουμε, πως οι τράπεζες πρέπει αν προσαρμόσουν τα επιτόκια των δανεισμών τους που υπερβαίνουν το δικαιοπρακτικό της ΤτΕ στο σημερινό 6,75 % και αναλογικά προς τα οπίσω, αναλογικά με τα οριζόμενα στις παραμέτρους των εγκυκλίων της ΤτΕ και των αποφάσεων της ΕΚΤ, προς το κόστος και το ρίσκο του τραπεζικού δανεισμού, που το κόστος αυτό και το ρίσκο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο στον εξωτραπεζικό δανεισμό που περιορίζεται το επιτόκιό του στο δικαιοπρακτικό των 6,75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: