Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ « ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ» ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

 Όπως είναι γνωστό πραγματοποιείτε η αλλαγή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κισάμου. Έγινε αφαίρεση 6 στρεμμάτων παλαιού συνθετικού τάπητα για να τοποθετηθεί στην θέση του νέος με προδιαγραφές ΦΙΦΑ. Ο παλαιός τοποθετήθηκε επί δημαρχίας κ. Βαρουχάκη το 2003, κόστισε αρκετά χρήματα και ήταν από τους καλύτερους εκείνης της εποχής. Χρησιμοποιήθηκε 10 χρόνια αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί είτε σε άλλο γήπεδο π.χ. Πλατάνου είτε σε παιδικές χαρές, σε σχολεία, ή σε άλλους δημόσιους χώρους. 
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να συνεννοηθεί και να ενημερώσει τον ανάδοχο εργολάβο που να αφήσει τον παλαιό χλοοτάπητα είχε ως αποτέλεσμα να προωθηθεί παραλίγο για πέταγμα στα σκουπίδια.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, για την αναστάτωση που δημιούργησα το βράδυ της Δευτέρας. Όταν πληροφορήθηκα ότι ο χλοοτάπητας μεταφέρεται προς Χανιά, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Γιατί  έχει στοιχήσει χρήματα στο δήμο μας, αλλά και χρειάζεται να επανατοποθετηθεί αλλού ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙ!!
Σε καμιά περίπτωση δεν πίστεψα ότι γίνεται «κλοπή». Όμως σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο μου απαντήθηκε ότι ο τάπητας θα χρησιμοποιηθεί για ανάγκες του δήμου και δεν γνωρίζει για την μεταφορά του, αμφισβητώντας τα λεγόμενά μου (για την μεταφορά που εκείνη την στιγμή γινόταν) και λέγοντας μου «πάρε την αστυνομία».
Ήμουν υποχρεωμένος να το πράξω όχι ξαναλέω για να δηλώσω κλοπή αλλά για να καταγραφεί το γεγονός της απομάκρυνσης του χλοοτάπητα και για να μην κατηγορηθώ για δήθεν συκοφάντηση!
Θέλει υπευθυνότητα κ. Δήμαρχε η διαχείριση των θεμάτων του Δήμου γιατί με την ανευθυνότητα δημιουργούνται προβλήματα. Μπορεί να είναι μια κατά λάθος κατηγορία, σπίλωση υπόληψης ανθρώπων, ή ακόμη και ζημιά σε δημόσια περιουσία η οποία βέβαια δεν ανήκει στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο αλλά σε όλους τους δημότες και το Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.
Ελπίζω να μην ξαναεπαναληφθούν τέτοια  φαινόμενα και παρακαλώ να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το που θα χρησιμοποιηθεί ο χλοοτάπητας. 
                    Με εκτίμηση   
                Σταθάκης Θεόδωρος 
  Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: