Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ;

Στο πλαίσιο του καταρτιζόμενου γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού της Κισάμου υπάρχει αναφορά από την αρχαιολογική υπηρεσία, για οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στη θέση Μακρύς Τοίχος - Μπουρούνι....
Από την άλλη το σκεπτικό των ιδιοκτητών εκεί και ο λόγος που αντιδρούν είναι ότι αφενός δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να δικαιολογηθεί η δέσμευση του χώρου, καθότι δεν έγιναν ποτέ διερευνητικές τομές και τα επιφανειακά ευρήματα είναι ελάχιστα και διάσπαρτα.
Σωστοί και οι δυο...... βέβαια αυτόματα γεννάται το ερώτημα, τι θα γίνει αν η αρχαιολογία ζητήσει να γίνουν τομές στα νέα θερμοκήπια και διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρχαία εκεί; Το θέμα είναι δύσκολο από κάθε άποψη και μόνο με κουβέντα και μεσοβέζικη λύση .....αντιμετωπίζεται το πρόβλημα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: