Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΩΤΡΗΣΗ «ΒΟΛΑΚΙΑ» ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΑΣ

Δυστυχώς η απαραίτητη αυτή γεώτρηση κατάντησε σαν το γεφύρι της Άρτας. Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος (16-08-2012), από τότε που πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και ακόμα να υλοποιηθεί.
Κύριε Δήμαρχε οι παραγωγοί και κάτοικοι της Χρυσοσκαλίτισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής δεν αντέχουν άλλο εμπαιγμό.                                       Τελειώνετε επιτέλους με την λειτουργία της γεώτρησης… υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.  Δεν θα αναλύσω ξανά τους λόγους, που εσκεμμένα προβάλατε για μη υλοποίηση της απόφασης, μέχρι και την αλλαγή του προεδρείου του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισας. Τώρα τι δικαιολογία έχετε να τους λέτε; Είναι δυνατόν από τις 26 Ιουλίου 2013 να έχει τελειώσει η διαδικασία διενέργειας της επιτροπής διαγωνισμού και να μην συγκαλείτε άμεσα οικονομική επιτροπή για τελική έγκριση; Με αποτέλεσμα  να περνάει άδικα ένας ολόκληρος μήνας μέχρι τις 28-08-2013, αρ. Απ. 137/2013, αριθμός διαύγειας ΑΔΑ: ΒΛ9ΡΩΕΖ-7ΦΗ και μάλιστα με πρωτοβουλία του κ. Παρτσαλάκη Αντωνίου (μέλος της αντιπολίτευσης), για να πραγματοποιηθεί τελικά η κατοχύρωση του διαγωνισμού.
Κύριε Δήμαρχε, όσον αφορά την ύδρευση της περιοχής Ελαφονησίου, πάλι δεν εισακουστήκαμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 23-07-2013, αρ. αποφ. 118/2013, ΑΔΑ: ΒΛ4ΜΩΕΖ-ΔΙΒ. Ότι η χρηματοδότηση του έργου πρέπει να γίνει από χρήματα που δικαιείτε η περιοχή, μιας και έχει αποφέρει γενική είσπραξη η διαχείριση της παραλίας της Ελαφονήσου περί των 2.000.000,00 ευρώ τα τρία χρόνια. Εσείς επιλέξατε η  χρηματοδότηση να γίνει από χρήματα που είναι για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί με την υπ’ αριθμό 1831/ 07-08-2013 απόφαση του Γ. Γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Με την διαδικασία αυτή και των ενστάσεων, μόνο πως καθυστερείτε την υλοποίηση των έργων. Αλλά το σημαντικότερο είναι, ότι στερείτε αυτά τα χρήματα από τις δράσεις (αγροτική οδοποιία) που έχουν ανάγκη και οι υπόλοιπες περιοχές του δήμου μας, αφού  δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα δύο χρόνια τώρα από χρήματα πολιτικής προστασίας μιας και πέρυσι δεσμεύσαμε το αντίστοιχο ποσό, μετά την φωτιά, για καθαρισμούς και ενίσχυση πυροπροστασίας και αρδεύσεις της ευρύτερης περιοχής, που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.                                                                                             
Θεόδωρος Σταθάκης 
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: