Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μία ψήφος που θα μπορούσε να έχει αλλάξει πολλά
Η Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Κισάμου είναι μία εταιρεία η οποία έχει την ευθύνη για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων εντός των ορίων του Δήμου Κισάμου. Έχει την ευθύνη της διαχείρισης της περιοχής Μπάλου και σε συνδιαχείριση με την αντίστοιχη Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Καντάνου – Σελίνου και της περιοχής Ελαφόνησου.  Για το ανώμαλο και αδιαφανές της λειτουργίας της και την πλήρη απουσία δημοκρατικού ελέγχου είχαμε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας [6].
Σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες τόσο μέσω δημοσιευμάτων όσο κι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Αντιθέτως, αυτό που παρατηρείται είναι η συνέχιση της ίδιας αδιαφανούς διαχείρισης, αυτό που ο κ. Γεωργακάκης ...
..... εκ μέρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας περιέγραψε ως διαχείριση χειρότερη της Τανζανίας..
Εν γνώσει και με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Δήμου Κισάμου, και παρά τις συνεχείς καταγγελίες, η Μονομετοχική Α.Ε. παραβιάζει σε καθημερινό επίπεδο δεκάδες άρθρα και νόμους, συνεχίζει να λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες δίχως να υπάρχει καμία διάθεση για κάποια αλλαγή.
Είναι άξιο αναφοράς εδώ, ότι εξαιτίας του πλήθους των καταγγελιών για αδιαφανή λειτουργία, κι εξαιτίας των παραβιάσεων νομοθεσίας και των προστίμων που έχουν επιβληθεί ζητήθηκε από την αντιπολίτευση στις 23 Ιουλίου του 2013 η άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης της Μονομετοχικής Α.Ε. και ο ορισμός νέας διοίκησης πεντάμηνης θητείας «με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την επαναφορά της διαφάνειας στη διοίκηση… την άμεση αποκατάσταση καταστροφών στα περιβαλλοντικά έργα, την άμεση εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των όρων που προϋποθέτουν οι ΚΥΑ παραχώρησης του αιγιαλού».
Δόθηκε μια ευκαιρία στην πλειοψηφία του δήμου να αλλάξει ρότα και να βελτιώσει τα πράγματα, να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί και να προωθήσει τη διαφάνεια. Την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Η πρόταση απορρίφθηκε για μία ψήφο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: