Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

NEA ΙΩΝΙΑ - KIΣAMIKOΣ 0-0

Αν και της παρουσιάστηκαν κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με τη Νέα Ιωνία, στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της μακριά από το Καστέλι. 

Σε παιχνίδι με λιγοστές φάσεις οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ στο 13’ με τον Καραχάλιο να πλασάρει άουτ μετά το γύρισμα του Καραγιάννη. Η ομάδα μας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 25’ όταν ο Χατζηλιόντας με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Κουμπρόγλου, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Λυκούρη. Στο 35’ χάθηκε ....
...νέα καλή ευκαιρία για τον Κισαμικό όταν ο Καρβουνιάρης με μπαλιά από το χώρο του κέντρου βρήκε τον Δρακάκη μες την περιοχή, με τον τελευταίο να κάνει την προβολή μπροστά από τον Λυκούρη και να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε καλή στιγμή στο 57’ με τον Μπάτζιο να πασάρει στον Κουμπρόγλου, ο οποίος σούταρε για να μπλοκάρει ο Λυκούρης. Στο 64’ η Νέα Ιωνία «απάντησε» στις ευκαιρίες με το σουτ του Τύρπου να καταλήγει άουτ.
Στη συνέχεια υπήρξαν δυο αμφισβητούμενες φάσεις στις οποίες ήταν πρωταγωνιστές οι Τσικουδάκης και Τερλελής. Στην πρώτη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας μετά από εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή στο 65’ για να βρεθεί στο έδαφος από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και στη δεύτερη στο 73’ ενώ έβγαινε μόνος απέναντι από τον Λυκούρη ο αμυντικός των γηπεδούχων έξω από την περιοχή τον έβγαλε εκτός πορείας και πάλι, με τον κ. Λάμπρου να μην δίνει τις παραβάσεις. 
Στο 78’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, σε φάση που ίσως ξεκίνησε από φάουλ που δεν δόθηκε στον Χατζηλιόντα. Ο Καραγιάννης σέντραρε και ο Ρίζος πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Καραχάλιου, με τον Χολέβα να σώζει στη συνέχεια στη νέα προσπάθεια του επιθετικού των γηπεδούχων. 
Στις καθυστερήσεις η ομάδα μας απείλησε σε δυο περιπτώσεις με τους Δρακάκη (90+1’) και Παραλίκη (90+2’), όπου στην πρώτη η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και στη δεύτερη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Λυκούρης.
Κίτρινες: Εσόνο (20’), Πρισιμιτζής (41’), Κιν (43’), Χατζηλιόντας (48’), Χολέβας (79’)
Νέα Ιωνία: Λυκούρης, Κοντίδης, Ρόππας, Τερλελής, Αχμέτ, Σπαγής, Πρισιμιτζής (59’ Νησαράκης), Τύρπος (80’ Μάλτσι), Όγκμπουε, Καραγιάννης, Καραχάλιος (90+1’ Βογατσάς).
Κισσαμικός: Ρίζος, Παραλίκης, Εσόνο, Ψυχουντάκης (15’ λ.τρ. Καρβουνιάρης), Χολέβας, Ν’ Γκουέμ, Κουμπρόγλου (79’ Ψαράκης), Κιν (46’ Τσικουδάκης), Δρακάκης, Χατζηλιόντας, Μπάτζιο.
*Στο 15’ αποχώρησε τραυματίας ο Ψυχουντάκης και το περιβραχιόνιο του αρχηγού το φόρεσε ο Χατζηλιόντας. 
*Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας μας. Πέρα από τα μέλη του Δ.Σ. που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, στην κερκίδα βρέθηκαν και περίπου 30 Κισαμίτες από την Αθήνα, με την ιαχή «Κισαμικός» να ακούγεται στο φινάλε, μαζί με χειροκροτήματα για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.
Από την σελίδα του Κισαμικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: