Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ

Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το κράτος προσπαθεί να μας διαλύσει ποικιλοτρόπως, ύπουλα, δίχως προειδοποίηση, αιφνιδιαστικά! Φυσικά και η δική μας εγρήγορση είναι για τα παραμύθια..αλλά έτερον εκάτερον....

"Ο Δήμος Κισάμου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το λειτουργικό υποβιβασμό του 4/Θ. Δημοτικού σχολείου Γραμβούσας, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει ως 3/θ. τη νέα σχολική χρονιά.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος, πέρα από τις καθαρά εκπαιδευτικές, θα είναι πολύ αρνητικές για την περιοχή, η οποία κύρια αγροτική , έχει ανάγκη περαιτέρω στήριξης και όχι υποβιβασμού του σχολείου της.
Είναι σίγουρο, ότι η ενέργεια αυτή, θα λειτουργήσει αρνητικά στην όλη πορεία του σχολείου, αφού υπάρχει κίνδυνος πολλοί μαθητές να ζητήσουν μεταγραφή σε πλησιέστερα πολυθέσια σχολεία , που λειτουργούν με ειδικότητες και προγράμματα επικουρικά.
Ζητούμε να τοποθετηθεί άμεσα εκπαιδευτικός στο Δημοτικό σχολείο Γραμβούσας ώστε να λειτουργήσει τετραθέσιο. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε μορφής πίεση για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: