Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Συζητήθηκε στο περιφερειακό Συμβούλιο η Αναθεώρηση του Εθνικού Χωροταξικού για τον τουρισμό.
Κατατέθηκαν από τους φορείς, δήμους κτλ, προτάσεις, ενστάσεις και έγιναν παρεμβάσεις.
Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημέρωσε τους φορείς της Κισάμου ώστε να γίνουν παρεμβάσεις, προτάσεις δηλαδή η Κίσαμος πάλι απουσίαζε.
Σ’ αυτή την σοβαρή διαδικασία θα έπρεπε να έχουν προτείνει το σχεδιασμό μας δηλαδή πως θέλουμε την τουριστική Ανάπτυξη στην Κίσαμο.
Θα έπρεπε να έχουμε προτείνει πως θέλουμε να αναπτυχθούν τουριστικά οι περιοχές αιχμής όπως τα Φαλάσαρνα, ο Κόλπος Κισάμου, ο Μπάλος, το Ελαφονήσι όπως επίσης να έχουν προτείνει πως θα αναπτυχθεί ο τουρισμός στις ορεινές περιοχές.
Το ζήτημα γίνεται σοβαρότερο επειδή τώρα υλοποιείται η Χωροταξική Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Κισάμου όπου οι προτάσεις του θα δεσμεύονται από τις προτάσεις του Εθνικού Χωροταξικού για τον τουρισμό.
Ένα παράδειγμα αρνητικό είναι το θέμα της περιοχής Φαλασάρνων όπου με συνοπτικές διαδικασίες (προσωρινός καθορισμός ορίων με απόφαση Υπουργού) επιχειρείτε να ορισθεί νέος Αρχαιολογικός χώρος.
Εάν αυτό συμβεί θα δεσμευόμαστε τα επόμενα χρόνια από τον καθορισμό της νέας αρχαιολογικής ζώνης σε μια περιοχή η οποία έχει ήδη μεγάλες δεσμεύσεις.
Με όσα αναφέρουμε παραπάνω γίνεται φανερή η ανάγκη για μεγάλη δραστηριοποίηση του Δήμου προκειμένου να προλαβαίνει καταστάσεις.
Αυτό έως τώρα δεν συμβαίνει και σε αρκετά μεγάλα θέματα η Κίσαμος είναι απούσα.
Εμείς από την θέση μας είμαστε εδώ προκειμένου να βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.
Για την Δημοτική ομάδα ο επικεφαλής
Κουκουράκης Κωνταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: