Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ .....

....δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες που επέλεξαν φέτος το Ρέθυμνο σαν τουριστικό προορισμό, ενώ η ηλικία του μέσου επισκέπτη κυμαίνεται από 18 έως και 54 ετών.Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν το πρωί σχετικά με το προφίλ των αλλοδαπών επισκεπτών του Ρεθύμνου, ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι παραπάνω από τους μισούς επιλέγουν για τη διαμονή τους ξενοδοχείο τύπου all-inclusive, ξοδεύοντας περίπου 200 με 400 ευρώ για διασκέδαση και αγορά δώρων. Η έρευνα διενεργήθηκε από φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.
Γερμανοί και Ρώσοι και ...
.. μάλιστα περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες ήταν στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που επισκέφθηκαν αυτό το καλοκαίρι το Ρέθυμνο, με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν οι φοιτητές του οικονομικού τμήματος του πανεπιστημίου Κρήτης, Μαρία Καδιανάκη και Κωνσταντίνος Τζανής, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης που έκαναν.
Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο εμπορικό επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου σε δείγμα 300 ξένων επισκεπτών που οι φοιτητές συνάντησαν σε στάσεις λεωφορείων, με ερωτηματολόγιο 14 ερωτήσεων. Με βάση τα στοιχεία προκύπτει ότι το προφίλ των επισκεπτών του Ρεθύμνου είναι ηλικίας 18-34 ετών και 44-54 ετών.
Επίσης, προκύπτει ότι πληροφορίες για την Κρήτη λάμβαναν πρωτίστως από κάποιο τουριστικό πρακτορείο και δευτερευόντως από το ίντερνετ, ενώ η πλειοψηφία επέλεξε το Ρέθυμνο για καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς που ρωτήθηκαν επισκέφθηκαν την πόλη για πρώτη φορά.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι παραπάνω από τους μισούς επισκέπτες, δηλαδή, με ποσοστό 52,7% χρησιμοποιούν για τη διαμονή τους ξενοδοχείο τύπου all-inclusive, αφήνοντας πίσω στις προτιμήσεις τους τα ξενοδοχεία κατηγορίας τεσσάρων ή και πέντε αστέρων, καθώς και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλου τύπου καταλυμάτων. Επίσης, το 35,7% των επισκεπτών απάντησε ότι τα χρήματα που ξοδεύει κατά τη διάρκεια της διαμονής του κυμαίνονται από 200-400 ευρώ.
Τέλος, ένα ποσοστό 8,7% των επισκεπτών παραπονέθηκε για την κίνηση στους δρόμους, ένα 7,6% δήλωσε δυσαρεστημένο από τα δρομολόγια των λεωφορείων, ένα 4,3% έμεινε απογοητευμένο από το ξενοδοχείο που επέλεξε, ενώ το 1,7% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν του άρεσε η παραλία ή θάλασσα και το 1,3% βρήκε την πόλη βρώμικη. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό του δείγματος που αγγίζει το 76,3% δεν είχε να σημειώσει κάτι το αρνητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: